Bir süredir üzerinde çalıştığım ve belirli bir noktaya getirdiğim film/dizi odaklı topluluk projem için sizlerden teknik ve fikirsel geri bildirimler almak istiyorum. Amacım bir "film sitesi" yapmaktan ziyade, kullanıcıların birbiriyle etkileşime girebildiği bir sosyal keşif alanı oluşturmaktı.
Sistemin Temel İşleyişi:
  • Keşif ve Arşiv: İzlenen yapımları işaretleme, "izleyeceğim" listesine ekleme ve kişisel bir arşiv oluşturma mantığı üzerine kurulu.
  • Sosyal Katman: Kullanıcılar birbirini takip edebiliyor, kimin neyi beğendiğini veya listesine eklediğini anlık görebiliyor.
  • İçerik Stratejisi: Sitede izleme (film yayını) olmayacak. Tamamen fragmanlar, meta veriler ve kullanıcı yorumları üzerinden ilerleyen bir yapı kurguladım.
  • WP Özelleştirme: WordPress altyapısını kullandım ancak standart bir tema üzerinden değil; özel post türleri, meta alanlar ve veritabanı optimizasyonlarıyla sistemi oldukça esnettim.
Sizce Daha Neler Eklenebilir? Projeyi geliştirirken şu noktalarda takılıyorum veya fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum:
  1. Topluluğu aktif tutmak adına profil sayfalarına ne gibi "sosyal özellikler" eklenebilir?
  2. WP altyapısında yüksek kullanıcı sayısına ulaşıldığında performans tarafında ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? (Şu an sorguları optimize ettim ama tecrübeli arkadaşların önerilerine açığım).
  3. Arayüzde film severleri daha çok "içeride tutacak" ne tür bir navigasyon önerirsiniz?