Selamlar hocam,
Öncelikle bütçe şu an biraz düşük kalıyor olabilir. Günlük 150-160 TL bütçede Meta’nın sistemi doğru kişiyi öğrenmek için yeterli veriyi toplamakta zorlanacaktır. Özellikle yeni hesaplarda biraz veri ve öğrenme süreci gerekiyor.
Bir diğer önemli konu da Pixel ve event kurulumu. Bunlar kurulu mu mutlaka kontrol edin. Çünkü Meta’nın çalışma mantığında en önemli şey veri.
Pixel dediğimiz yapı sitenize gelen kullanıcıların hareketlerini Meta’ya bildiriyor. Örneğin biri ürüne baktı mı, sepete ekledi mi, ödeme ekranına geçti mi, satın alma yaptı mı gibi hareketleri takip ediyor.Event dediğimiz şeyler de bu aksiyonların kendisi aslında:
ViewContent = ürün görüntüleme
AddToCart = sepete ekleme
Purchase = satın alma gibi.
Meta bu verileri topladıkça zamanla “hangi kişiler satın alma yapıyor” bunu öğrenmeye başlıyor ve reklamı benzer kişilere göstermeye çalışıyor. Yani sistem zamanla daha doğru personaya ulaşabiliyor.
Pixel/event yoksa Meta sadece tıklama getirmeye çalışır. Bu yüzden ziyaret gelir ama satış gelmeyebilir.
Bir de mümkünse trafik yerine sepete ekleme veya satın alma optimizasyonu deneyin. Çünkü trafik kampanyalarında Meta bazen sadece ucuz tıklama getiren kişilere reklam gösterebiliyor.
Onun dışında ise;
- Çok geniş hedefleme açmayın
- Araba aksesuarı, modifiye, detailing gibi daha niş ilgi alanları deneyin
- Kullanım videosu tarzı kreatifler deneyin (video tarafında mümkün olduğunda bol bol test yapıp yeni videolar içeriye atın)
- Gelen kişilere tekrar reklam göstermek için remarketing kurun (şu anda kitle az olduğu için hemen açmayın ama kitle havuzun dolduğunda sipariş vermemişler için mutlaka yapın.
Sevgiler

Öncelikle konu sahibi arkadaş yeni girişimin hayırlı olsun, helalinden bol kazançlar.
Hocam konuya öylesine girip baktım sizin yazınızı görünce yazmadan geçemedim. Ne güzel erinmemiş detaylıca bilgilendirmişsiniz arkadaşı. Böyle bilgilendiren kişi kendi işinde de titiz vee başarılıdır diye düşünüyorum. Bazen eş dost instagrama reklam vermek için yardım istiyorlar. Aklımdasınız o zaman kapınızı çalarım nasip olursa, hayırlı işler.