Asıl sorun okuduğunu anlamamak değil yazdığın metnin mantık örgüsünü kuramayıp sonra 'ben onu demek istemedim' diyerek geri vites yapmaktır. İlk mesajında
'Görev aldığım bölgede 10 binden fazla Suriyeli var, sorun yaşamadım' diyerek örneği verip , hemen peşine
'Hiç ülke dışına çıkmayan insanlar yorum yapmış sanırım' cümlesini kuran sensin. Şimdide 'ben onu siyahiler için söyledim' demen seni ciddi manada komik duruma sokuyor. Suriyeli örneği üzerinden neden yurt dışı kıstası getiriyorsun o zaman dıye sorarlar adama

Yurt dışına çıkmamış olmayı bir eksiklik veya yara gibi sunan senin kendi üslubundu, şimdi bunu bir yaftalamaymış gibi bana çevirmeye çalışman ise ayrı bir ironi. İstanbulun, Ankaranın demografik yapısı değişmişken; insanlar kirasını ödeyemez, vergisini veren esnaf haksız rekabetle boğulamaz hale gelmişken bunları görmezden gelip benim bölgemde çadırda kalıyorlar, sorun yok demek asıl sosyoekonomik körlüktür. Çünkü sen bu cumleyı kurarken sıyahıler uzerınden degıl surıyeliler üzerinden örnek verdin.
Bence sen yazdığını okumuyorsun veya 5 sanıye ıcerısınde yazdığın cumlenın başlangıcını felan unutuyor olabilirsin.
Gerçekten okuduğunuzu anlamıyorsunuz
'Görev aldığım bölgede 10 binden fazla suriyeli var (sayıları her geçen gün azalıyor), ben de onlarla hiçbir problem yaşamadım. Ev kirası yükseltme şansları yok çünkü çadırlarda kalıyorlar. Kısacası bireysel deneyimler genellemeye uygun şeyler değillerdir'
Kendi bireysel deneyimim ve bunun genellenemez bir şey olduğu yazıyor. Bunu 2-3 kere okuyun ondan sonra tekrar yanıtlayın.
Yurt dışı kıstası neden getiriyorum hemen onu da söyleyeyim siz sevgili okuduğunu çok iyi anlayan hocama konu
SİYAHİ VATANDAŞLARI içeriyor. Dolayısıyla siyahiler bu ülkede bu zamana kadar Türklere ve Suriyelilere göre azınlıklar. ABD gibi yerlerde ise sayıları buraya göre çok daha fazla. ABD'de yaşadım ve zaman zaman da gidiyorum dolayısıyla azınlıktan kısmi çoğunluğa geçtikleri bölgelerde ki hareketlerinden bahsediyorum ki bu KKTC'de de böyledir. Hala sosyoekonomik şeylerden bahsediyorsunuz? Ben hiçbir mesajımda bunları konu almadım
mesajımın bu durumlar hiçbir ilgisi yok. Lütfen cevap vermeden önce 2-3 kere okuyup öyle cevap verin.