Hocam önce okuduğunuzu bir daha okuyup anlayın ben genelleme nerede yapmışım. Ben kendi yorumumdan da genelleme yapılamayacağını söylemişim ki bunu Suriyeliler için değil siyahiler için söyledim. Komiksiniz ülke dışına çıkmamak sizin için yaftalanacak bir şey herhalde yaranız varmış denk gelmiş ki bence normal bir şey, bu zamana kadar ülkemizde siyahi yoktu veya sayıları bu kadar değildi dolayısıyla gözlemlenebilecek ortam Türkiye değildi. Benim yorumumun neresinde bir görmezden gelme, yorumun hangi kısmında sosyoekonomik sorun var, lütfen kendi uydurmalarınızla itham etmeyin. Suriyeliler problemsiz nerede yazmışım? Bana kalırsa yurt dışına çıkmamak bir sorun değil ancak okuduğunu anlayamamak ciddi bir sorun.
Asıl sorun okuduğunu anlamamak değil yazdığın metnin mantık örgüsünü kuramayıp sonra 'ben onu demek istemedim' diyerek geri vites yapmaktır. İlk mesajında
'Görev aldığım bölgede 10 binden fazla Suriyeli var, sorun yaşamadım' diyerek örneği verip , hemen peşine
'Hiç ülke dışına çıkmayan insanlar yorum yapmış sanırım' cümlesini kuran sensin. Şimdide 'ben onu siyahiler için söyledim' demen seni ciddi manada komik duruma sokuyor. Suriyeli örneği üzerinden neden yurt dışı kıstası getiriyorsun o zaman dıye sorarlar adama
Yurt dışına çıkmamış olmayı bir eksiklik veya yara gibi sunan senin kendi üslubundu, şimdi bunu bir yaftalamaymış gibi bana çevirmeye çalışman ise ayrı bir ironi. İstanbulun, Ankaranın demografik yapısı değişmişken; insanlar kirasını ödeyemez, vergisini veren esnaf haksız rekabetle boğulamaz hale gelmişken bunları görmezden gelip benim bölgemde çadırda kalıyorlar, sorun yok demek asıl sosyoekonomik körlüktür. Çünkü sen bu cumleyı kurarken sıyahıler uzerınden degıl surıyeliler üzerinden örnek verdin.
Bence sen yazdığını okumuyorsun veya 5 sanıye ıcerısınde yazdığın cumlenın başlangıcını felan unutuyor olabilirsin.