Emreabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi yorumunla çelişiyorsun. Senin 10 binden fazla sıkıntı yaşamadığın Suriyeliden İstanbul'da 2-3 milyon var. Onlarla sıkıntı yaşamadın diye 'ülke dışına çıkmayanlar yorum yapmış" diyorsun. Çıkmaya gerek yok; İstanbul'da milyonlarca var ve %50'si hırsız, yalancı ve güvenilecek tipler değiller.
Hepsi mevcut kanunu kullanıp resmen kiraladıkları evlere çöküyorlar. Vergi vermiyorlar vergi levhaları dahi yok. Sen İstanbul'da kaç tane çadırda yaşayan Suriyeli gördün?
Kendi deneyimlerini genellemeye uygun bulup, senin düşüncenle çelişenleri "ülke dışına çıkmayan insanların yorumu" olarak yaftalaman büyük bir ironi. İçinde bulunduğun kısıtlı ortama göre yorum yapıp, bir de
milyonlarca insanın yaşadığı sosyoekonomik yıkımı görmezden gelmek, asıl gerçeklikten kopuk olmaktır. Sizin orada çadırda kalmaları, buradaki ev sahiplerinin veya benım vergımden calmalarının hıcbır acıklaması yok.

Hocam önce okuduğunuzu bir daha okuyup anlayın ben genelleme nerede yapmışım. Ben kendi yorumumdan da genelleme yapılamayacağını söylemişim ki bunu Suriyeliler için değil siyahiler için söyledim. Komiksiniz ülke dışına çıkmamak sizin için yaftalanacak bir şey herhalde yaranız varmış denk gelmiş ki bence normal bir şey, bu zamana kadar ülkemizde siyahi yoktu veya sayıları bu kadar değildi dolayısıyla gözlemlenebilecek ortam Türkiye değildi. Benim yorumumun neresinde bir görmezden gelme, yorumun hangi kısmında sosyoekonomik sorun var, lütfen kendi uydurmalarınızla itham etmeyin. Suriyeliler problemsiz nerede yazmışım? Bana kalırsa yurt dışına çıkmamak bir sorun değil ancak okuduğunu anlayamamak ciddi bir sorun.