mecerak48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben otomasyon istemiyorum. Lütfen konuyu dikkatli okuyun.

Hocam ben otomasyon istemiyorum. Lütfen konuyu dikkatli okuyun.Onun haricinde verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

batch ve master prompt derken hocam? claude da yaparken özellikle belirtmem mi gerekiyor?
batch = parçalara bölmek. örneğin image promptlarda claude 50'ye kadar bağlamdan kopmadan yani metinden kopmadan yapabiliyor. ancak 51.de sapıtıyor diyelim. siz 300 görseli 50'şer parçalara böldürerek yapacaksınız.

master prompt = claude'a atadığınız rol. kapsamlı ve detaylı. örneğin "Sen, Dünya çapında ödüller kazanmış bir metin yazarısın" şeklinde başlar. Hedef kitlenize, video konunuza ve içeriğinize göre kişiselleştirirsiniz. Bunu proje olarak kaydedersiniz ve her sohbette sadece (master prompt'u ona göre ayarladığınız takdirde) video konusu girerek çıktı alabilirsiniz.

Ancak önemli olan konu artık Youtube'da direkt yapay zeka metinleri (Claude dahil) çok fazla red yiyor. O yüzden metinleri yazdırdıktan sonra düzenlemenizi öneririm.

Benim uğraştığım dönemde iş akışım şu şekildeydi size de bu şekilde çalışmanızı öneriyorum:

3 farklı proje
- Metin yazdırma master prompt
- Sahnelere bölmek için master prompt
- Sahnelere göre görsel prompt yazdırmak için master prompt

Metin yazdırma projesinden metni alıp, kişiselleştiriyordum. AI hissiyatını azaltıyordum. Sonrasında onu sahnelere böldüreceğim projeye yapıştırıyordum. Video uzunluğuna göre örneğin 30 dakika diyelim, 250 sahneye bölüyordu anlamlı şekilde. Sonrasında o bölünmüş 250 sahneyi son projeye gönderip 250 farklı image prompt alıyordum.

Bu tabii otomasyona bağlanabilir, daha kolay yöntemleri olabilir. Ben tüm bu işleri manuel yapıyordum.

Youtube'da yeniyseniz genel olarak daha kapsamlı eğitimler izlemenizi öneririm. Serkan Turanlı ve Burak Turanlı var. Onların metin yazımıyla ilgili videolarını incelemenizi önerebilirim. Ancak diğer konularda biraz fazla "safe" takılıyorlar.
Ulviye Suna var. Hatırladığım kadarıyla popüler olan nişlerin nasıl sıfır maliyetle/düşük maliyetle yapıldığını anlatıyor. Bu da size güzel bir referans olabilir.
Yabancı olarak wizofyt izlemenizi tavsiye ederim. O da birçok kişinin söylemediği bilgileri söylüyor.
Son olarak da aklıma gelen Fabio Morena diye bir kanal vardı. 2 saatlik bir video yüklemişti. Orada da genel olarak güzel sayılabilecek bilgiler var. Ancak o daha çok içerik kopyalama tarafında.
Yakın zamanda izlediğim ve aklıma gelen bunlar var. Geri kalanlar bana göre aynı şeyleri tekrar ediyor.

+++

Yukarıdaki mesajda arkadaşın attığı da işinizi görebilir, bu benim paylaştığım linkteki de. Ancak benim paylaştığım linkteki biraz fazla "teknik" ve ilk etap için "fazla kapsamlı" gelebilir

https://www.youtube.com/@kursatyoutube