asedizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladım hocam Adspower çerez tutmuyor değil orayı düzelteyim, Adspower sizin cihaz kimliğinizi gizliyor. Yani sizin o profil üzerinden yaptığınız her işlemi, aldığınız Proxy'nin konumundan yeni bir bilgisayarmış gibi gösteriyor (ayarları iyi yaptığınız sürece). O bilgisayarın çerezlerini tutuyor.

Sizin amacınız, A Adsense'ine bağlı hesapları tek bir ev-proxy gibi göstermek. Bu sayede A Adsense'ine bağlı bir kanalınız kapanırsa, B ve C hiç etkilenmemiş olacak. Doğru anladıysam evet, Proxy işinize yarar. Özellikle haber-sağlık ve ai karakterli konseptiniz varsa; Youtube'un kolay üretilen içerik kategorisinde içerik yapıyosanız baya işinize yarar.

Verdiğiniz Proxy sağlayıcılarından Proxy-Seller ve Decado'yu kullandım.
Bright Data daha kurumsal bir firma olarak geçiyor. Ancak yanlış hatırlamıyorsam minimum satın alma şartı vardı. Örneğin 1 IP değil de 5 IP birden almanız gerekiyordu. O yüzden kullanmadım
Proxy-Seller hiç memnun kalmadım. Proxy'i alır almaz ilk girişte Google bot doğrulaması yaptı (bu da Proxy'nin kötü olduğunun kanıtlarından birisi bana göre). Sonrasında 1 kere değiştirdiler onda da aynı sorun oldu devamında değiştirmediler, kullanamadan kaldı.
Decodo belli bir süre kullandım. İlk başlarda sorun yaşamadım ama ilerleyen süreçte onların sistemleri çok bakıma girdi Proxy çalışmadı. O yüzden kötü bi izlenim bıraktı bende.
Harici olarak
IP-Royal kullandım. Şehir seçme vs. çok kaliteli bi sağlayıcı olarak düşünmüştüm ama, Youtube'da video izlemeye başladığımda bu sefer Youtube bot olarak algılamıştı. Sürekli doğrulama istedi.
Proxy-Cheap ucuz diye kullandım. Yanına bile yaklaşmayın bence.
Nodemaven en son bunu kullandım ve aralarındaki en sorunsuz buydu. Destekleri falan da ilgiliydi. Ancak dediğim gibi Proxy sağlayıcıları genel olarak Rus menşeili olduğu için bende iyi olan sizde kötü, bende kötü olan sizde iyi çıkabilir.
TubeProxies burayı da Twitter tayfası çok öneriyor. Sahibiyle DM'den konuşmuştum ancak burası yerine Nodemaven'i tercih ettim satın alırken. Burayı da kullanıp olumlu yorum yapan çok kişi var (PR da olabilir)

Forumdaki Proxy sağlayıcılarına ben de baktım sizin konunuzdan sonra. Arada uçurum farklar var. Belki kullanım amaçları farklıdır açıkçası bilmiyorum.

Proxy alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey Residential ve Dedicated olması. GB bazlı değil, IP bazlı almanızı öneririm çünkü GB bazlı fiyatlar uçuyor. Paylaşımlı değil size özel olması da önemli. Firmaların canlı desteklerine sorarsanız onlar da yardımcı olur. Ancak Youtube için kullanacağım demeyin. Öyle derseniz sizi Vietnamlı-Hintli botçuların kullandığı Proxy'lere yönlendiriyolar. Youtube için günlük kullanım kanal yönetimi yapacağım diye belirtin.
Son olarak da birçok firmada kota oluyor. Kotaları da genelde ~100 GB. Kotasız bi yer tercih etmenizi tavsiye ederim. Çünkü bir Proxy'de 2-3 kanal yönetecekseniz video yükleye yükleye 2 haftada kotayı doldurursunuz. Hatırladığım kadarıyla IP-Royal, Proxy-Cheap, Nodemaven ve TubeProxies'te kota yoktu. Yine de siz teyit edin.
Aynen hocam çok doğru anladınız. Bu sistem İsp vds'lerden hem çok düşük maliyetli hemde daha performanslı olur diye düşündüm.
Çerezi yeni bir bilgisayarmış gibi tutması en sağlıklı yöntem bence. O zaman aynı vds sunucu mantığında çalışıyor her şey.

Proxy deneyimleriniz için çok teşekkür ederim, gerçekten burada en önemli şey kaliteli proxy. İsp lerde Residential yazmıyor, İsp ve dedicate yazıyor bu yeterli oluyor sanırım. Residential yazanlar dediğiniz gibi kotalı gözüküyor. Deneyim yaşadığınız proxylere çok az baktım sanırım Decado yada dediğiniz ve kullandığınız Nodemaven'i tercih edeceğim. Decado da sadece bakım sorunu yaşamışsınız, proxy kalitesi iyiyse bot algılayıp kanalların kapanma zararı vermediği sürece bakım sorunu önemli değil.
Genel olarak tüm proxylerde mi Ruş menşei olayı var hocam

Deneyim ve tecrübeleriniz için tekrardan teşekkürler hocam.