ReTRoBoT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Efekt edit eklemek bir şey değiştirmez , YouTube alıntı yapılan videoya katma değer sağlanmasını istiyor örneğin Amerikalı aynasız kanalındaki videolar gibi o adam da bir yerlerden video alıyor ama aldığı videoyu yorumluyor video doğrultusunda kendi fikirlerini aktarıyor mesela bu bir katma değerdir, YouTube un alıntı videolarda bizden yapmamızı istediği şey tam olarak bu.
Örnek olarak bu adama bakabilirsin. https://www.youtube.com/shorts/sMTEjaKTv78 Tiktok'tan video alıp üstüne sadece ses ve yazı eklemiş. Herhangi bir duygu aktarımı da yok, bu adam uzun süredir bu işi yapıyor ve bundan para kazanıyor.

Benim yaptığım videodaysa bir interview hakkında konuşma yapıyorum AI sesi ile, açıklıyor ve sonda merak uyarıcı bir duygu bırakıyorum. Ayrıca AI ile videoyu betimlerken After effects kullanarak 3d kart çıkartıp masanın üstüne koyuyorum sahne yaratıyorum. AI konuşmamın üstüne tarif ettiği footageları görsel/videoları ekliyorum. Bir videoyu alıp üstüne sadece yazı ve ses eklemiyorum ki eklesem bile hakkım var çünkü bu attığım adamlar sadece tiktoktan videoyu indirip üstüne ses ekleyip paylaşıyorlar hiçbir emekleri yok. Yaptığım videoya usülsüz diyebilmeniz için ingilizce bilmiyor olmanız ya da videoda AI sesin anlattığı hiçbir şeyi anlamamış olmanız gerekiyor.