kaanilbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani senle konuşup senden izinsiz ses kaydını paylaşabilirim? Doğru mu. Biz ses kaydından bahsediyoruz sen kamera kaydından bahsediyorsun. Kamera sürekli kaydeder tuzak amaçlı vs anlık kayıt yapmaz sürekli kaydeder. Sen ses kaydını kafana göre açar kaydedersin konuşmanın başı sonu belli değil ne durumda kaydedildiği belli değil. Yasaya aykır delil olur bu direkt delil olarak kabul edilmiyor gidin araştırın. Ben ses kaydetme yasak demedim bir yerde paylaşamaz veya mahkemeye delil sunarsa aykır delil olarak kabul edilir. Bunun durumları var tabi karar veren mahkeme oluyor delil sayılıp sayılmayacağını.
Üstadım burda sosyal medyada paylaşmaktan bahsetmitoruz. Savcılık, mahkeme gibi yerlerden bahsediyoruz.
Ve evet bir kişiyle video çekip paylaşabilirsin
Karşı taraf izin vermiyorsa yüzünü gizlersin. Olay ve kanun bu kadar net. Gizleyerek kendi verinizi paylaşmış olursunuz. Ama arkadaş savcılıkla paylaşmaktan bahsediyor. İki kişi yüzyüze konuşurken aldığın kayıtta geçerlidir. Çünkü bir taraf sensin. Burada kriter 'taraf olmak'. 3. Kişi isen yasak yani.

Arkadaşım benim evdeki kameram hareket sensörlü mesela. Sürekli kayıt yapmıyor. Sürekli kaydetme kaydetmeme nedir allah aşkına.