@asedizayn;
@merttuna; vds ile yönetmek hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tesadüf mü bilmiyorum ama vds de kanallar açıp başlattım 30 50 100 izlenme ile başladı kanallar. Normalde aynı kanalları laptopta başlasaydım 300 500 le başlardı.10 a yakındı kanal. İki tanesini laptopa geçirip ordan devam ettim izlenmeler arttı. Yani vds ile kanal yönetmenin olumsuz yanları olabilir mi ordaki ipnin mantığı nedir?
Evet hocam VDS zaten sanal pc olarak geçiyor ya zaten. IP'lerin büyük çoğunluğu Datacenter ip'si. IP'leri örneğin AWS'den falan alıyorlar. Youtube için önerilense Static Residential yani sabit ev ip'si. Bunlar çok pahalı oluyor ve genelde GB bazlı ücretlendiriliyor.
ISP de bildiğim kadarıyla orada devreye giriyor. IP'yi AWS'den değil de o bölgenin internet sağlayıcısından alıyor. Örneğin ABD için Comcast'ten. Böylece IP direkt olarak Datacenter IP'si olarak işaretlenmiyor, insan gibi görülüyor.
Ancak farkı izlenmede değil gösterimde anlayabilirsiniz. Çünkü izlenmede sizin paketlemeniz önemli (thumbnail, başlık vs.) ama gösterim sayısı direkt olarak kullandığınız hesabı, ip'yi, cihazı ilgilendiriyor.