Merhabalar direkt olarak cimere gönderdiğim mesajı yazıyorum buraya yanlış taraf ben miyim çok garibime gidiyor artık bu tarz insanlar ya...

https://www.youtube.com/shorts/ogzxZVsnUzA

Konu: Turkcell bayisinde fazla ücret alınması, hakaret, sopa ile saldırı girişimi ve polis çağrısına rağmen müdahale edilmemesi hakkında şikâyet

Sayın Yetkili,

06.05.2026 tarihinde saat tam 13:00 civarında annem, Sultan Selim, Sultan Selim Cd. No:2, 34415 Kağıthane/İstanbul adresinde bulunan Turkcell bayisine gitmiştir. Annem bayide 24 GB internet paketinin ücretini sormuş, bayi çalışanı tarafından söz konusu paketin ücretinin 750 TL olduğu söylenmiştir.

Annem, yanında bulunan arkadaşım ve onun kız arkadaşı için 2 adet 24 GB internet paketi satın almış ve toplamda 1.500 TL ödeme yapmıştır. Ancak paket yükleme işlemi sonrasında gelen bilgilendirme mesajında, her bir paketin ücretinin 630 TL olduğu görülmüştür. Yani iki paket için toplam gerçek ücretin 1.260 TL olması gerekirken, annemden 1.500 TL alınmış, toplamda 240 TL fazla ücret tahsil edilmiştir.

Annem bu durumu bayi çalışanına sorduğunda, kendisine “sistemin yeni sisteme geçmediği, bu nedenle eski mesajların geldiği” şeklinde bir açıklama yapılmıştır. Bunun üzerine annem, durumu teyit etmek amacıyla başka bir Turkcell bayisine gitmiş ve orada aynı paketin ücretinin gerçekten 630 TL olduğunu öğrenmiştir. Bu nedenle ilk bayide annemden haksız şekilde fazla ücret alındığı anlaşılmıştır.

Annem daha sonra fazla alınan ücretin iadesini istemek için tekrar ilk işlem yaptığı bayiye gitmiştir. Bayi çalışanına, kendisini kandırdıklarını ve fazla alınan parasının iade edilmesini istediğini söylemiştir. Ancak bayi çalışanı para iadesi yapmayı reddetmiş ve “Sen kabul ettin” şeklinde cevap vermiştir.

Bunun üzerine annem, kendisinin yabancı uyruklu veya yabancı aksanlı biri gibi algılanması nedeniyle bu şekilde davranılmış olabileceğini düşünerek “Ben yabancıyım diye mi böyle yapıyorsunuz?” diye sormuştur. Tartışma sırasında sözlü gerilim yaşanmış, annem bayiden çıkmak üzereyken bayi yetkilisi/çalışanı anneme ağır şekilde küfür ederek “s… git buradan” şeklinde hakarette bulunmuştur. Bunun üzerine annem de aynı şekilde karşılık vermiştir.

Olayın büyümesi üzerine ben, arkadaşım, annemin bir arkadaşı ve annem olmak üzere toplam 4 kişi olarak söz konusu bayiye gittik. İlk olarak annem ve annemin arkadaşı bayi çalışanı ile konuşurken ben sonradan olaya dahil oldum. Tartışma sırasında ben de sinirlenerek uygunsuz bir ifade kullandım. Bunun ardından bayi çalışanı bana karşı fiziksel saldırı girişiminde bulunmuş, elinde sopa ile üzerime yürümüştür. Ben kendisine karşı herhangi bir fiziksel karşılık vermedim. Şahıs üzerime gelmeye devam etmiştir. Olayın video kaydı mevcuttur. Videoda sopa net görünmeyebilir; çünkü olay sırasında annemin arkadaşı sopayı şahsın elinden almıştır. Ayrıca olayın yaşandığı çevrede görgü tanıkları da bulunmaktadır.

Olay sırasında dükkanın önünde polisi iki kez aradım. Ancak tarafıma, darp edilmediğim gerekçesiyle ekip gönderilemeyeceği veya ekiplerin gelemeyeceği yönünde bilgi verilmiştir. Bu durumdan ayrıca şikâyetçiyim. Bir kişinin elinde sopa ile üzerime yürümesi, anneme hakaret etmesi ve fiziksel saldırı girişiminde bulunması karşısında kolluk kuvvetlerinin olay yerine gelerek tarafları dinlemesi, kamera kayıtlarını incelemesi ve gerekli işlemleri yapması gerektiğini düşünüyorum. Müdahale edilmesi için illa fiziksel olarak darp edilmiş veya yaralanmış olmam mı gerekmektedir?

Bu olay kapsamında;

Annemden haksız şekilde 240 TL fazla ücret alınmıştır.
Bayi çalışanı/yetkilisi anneme ağır küfür ve hakarette bulunmuştur.
Bayi çalışanı/yetkilisi bana karşı sopa ile saldırı girişiminde bulunmuştur.
Olayla ilgili video kaydı ve görgü tanıkları mevcuttur.
Polisi iki kez aramama rağmen olay yerine ekip yönlendirilmemiştir.

Yukarıda belirttiğim nedenlerle, ilgili Turkcell bayisi hakkında gerekli incelemenin yapılmasını, fazla alınan ücretin iadesi için işlem başlatılmasını, bayi çalışanı/yetkilisi hakkında hakaret, tehdit ve saldırı girişimi yönünden gerekli yasal ve idari işlemlerin yapılmasını, ayrıca polis çağrımıza rağmen olay yerine ekip yönlendirilmemesi hususunun da incelenmesini arz ve talep ederim.

Gereğinin yapılmasını ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.

Ad Soyad: Can Gügük
T.C. Kimlik No: 299********
Telefon: 0541 202 68 ** / +90 541 202 68 **
Olay Tarihi ve Saati: 06.05.2026, saat 13:00
Olay Yeri: Sultan Selim, Sultan Selim Cd. No:2, 34415 Kağıthane/İstanbul, Türkiye
Video/Kamera Kaydı ve Tanık Bilgileri: Mevcuttur.