Biz iki defa tecrübe ettik bir prefabrik ve bir çelik ev olmak üzere. Ek olarak epey bir kalem çıkabiliyor aslında anlaştığınız firma ile aranızdaki anlaşmaya göre her şey şunu belirtmek isterim "anahtar teslim" kelime süslemesine kanmayın didik didik etmeniz gerekir ev dediğimiz şey bir sürü kaleme sahip eğer iyi bir eve sahip olmak istiyorsanız zaten anahtar teslimden vazgeçmeli ve iç ve dış aksam ile alakalı her şeyi üstlenmenizi tavsiye ederim. Dilerseniz Whatsapp üzeri ulaşın bildiklerimi aktarırım.
Bu konuda araştırıyoruz hocam bir çok şeyi duvar kalınlığından tut da kullanılan ısı yalıtımına, çatı yalıtımına kadar. Ev içi kısmı yine bir şekilde tek kişi üzerinden konuşarak tüm kalemleri teyid edebiliriz, ama evin dışında kalan hiç bir konu hakkında bilgi sahibi değiliz.
100 m2 su basmanı 1 milyon mu? naptın hoca sen, baraj temeli mi atıyorsun.
Ruhsat şart, eskidendi kafan göre prefabrik dikme olayı, artık betonarme evle aynı başvuru farkı yok.
Aynen ruhsat şart her yapı için
Dostum her şeyden önce ilgili arsaya/tarlaya ev yapılabilir mi? Yasal olarak araştır.
Yapılabilir ise;
1- Su basmanı maliyeti su basmanı yüksekliğine göre beton+ işçilik +kalıp +demir) 100 metre kare için 1 M,
2- Proje çizdirmen gerekli, Mimar için 100-150 K
3- Arazi kırsal da ise belediyeden alt yapı iiçin ücret ödemene gerek yok, inşaat için ruhsat almana da gerek yok ama bilgi vermelisin.
Ruhsat,zemin etüdü gibi şeylere de minimum 250k yaz derim, temel de 200k civarı yer herhalde.
Su basmanı 1m a yapıyorlarsa hocam işi gücü bırakıp ben amele olmaya gidiyorum
Fiyatla alakalı bir şey göremedim kazık çakmışlar sadece bunlar o nedemek onu bile bilemiyorum