yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enflasyonun yüzde 30 olduğu bir ortamda bu sistemlere girmek mantıklı mı mantıksız mı ?
iowa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mesela ileride kombassan, yimpaş olayına dönmeyeceğinin ne garantisi var? böylesine pahalı, neredeyse herkesin asgari ücretle veya biraz üstünde maaşlarla geçindiği ve enflasyonun aşırı yüksek olduğu bir ülkede bu şekilde ev sahibi veya araba sahibi olmak mümkün mü? bana hep kolpa geliyor böyle işler.
_Ferhat571 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle veya boyle bu sistem üzerinde bir yere yazilacagim. Cevremde araba alan oldu hali hazırda olan parayı çöp etmek yerine toplaya toplaya bir yere varmak sart yoksa geleni ye ye nereye kadar 🥲
buqqer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ödeme gücü yüksek olanlar için güzel bi sistem. Araba almıştım. Şimdi Allah nasip ederse ev almayı planlıyorum. Aksi halde enflasyon olan bir ekonomide paranız TL olarak kaldığı sürece pul olacaktır. Yüksek bütçeli birşey almak mantıksız. Ama kısa sürede ödeme gücünüz varsa bence gayet mantıklı bir sistem.
yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enflasyon tek haneli rakamlarda olsa bu tür organizasyonlar düşünülebilir ama şu anda yıllık enflasyon yüzde 32 seviyesinde ve düşmüş hali bu. Şu anda evim sistemlerine girmek tamamen mantıksız. Sonunda muhakkak zarar yazacak. 2 sene önce dışarıdan yemek söylemiştim bir arkadaşa,getiren kurye buralarda satılık ev varmı diye soruyordu. Zamanında evim sistemlerine yazılmış aldığı para 950 bin tl di. Yazıldığında o fiyata iyi bir ev alınıyormuş gel gör ki günü geldiğinde o paraya eski ev bile bulamamıştı.

Temsilcinizdeki problem şu bilgisiz.

Ara mahsup denilen bir konumuz var sizin finansmanınızı revize ederek yükseltiyoruz ve her halükarda zaten bu finansmanı alıyorsunuz o döneme kadar zaten ödemiş oluyorsunuz yani paranız zaten sistemde varlığınızı da yükseltiyoruz finansman noktasında bu tamamen temsilciyle ilgili.

2.5M girdiniz diyelim vakit çok oldu çekilişli sistemde de çıkmadı bakıyoruz diyoruz %40 tamamlansın taksiti arttıralım ardından zaten görüyorsunuz teslimat tarihinizi bilgilendirmede çok yanlış yapan var.