Ben 46 yaşında çok sakin bir hayatı olan gece hayatı gece gezmesi olmayan bir bayanım. Aslında çevreyle çok ilgim yok fakat tabii ki akşam 8-9 acil bir ihtiyacım olursa mesela bakkala giderken tedirgin olmak istemem. Sizin söylediğiniz tarzda mahalleler sanırım gündüz bakmaya gittiğimde farkedilir yerler olur. Aslında o kadar garip bir ruh halindeyim ki ben burda doğdum burda büyüdüm fakat İstanbulda o kadar uzun vakit geçirmişim ki orayı sorsanız semt semt mahalle mahalle söyleyebilirim. Bir de şu var burası yani İzmir çok değişmiş hiçbir şeyi tanıyamıyorum semtler değişmiş semtlerin yapısı oturan kişilerin durumu değişmiş. Çok alakasız bir şehire gitsem ancak bu kadar yabancılık çekerdim.
Yıllarca gurbette çalışmış, didinmiş ve emekli olmuşsunuz tebrik ederim, İnsan yaşlanınca hayalleri, gençliğine ve küçüklüğüne doğru uzanırmış, ve sonunda sizde doğduğunuz topraklara doğru gitmek istiyorsunuz. Buraya kadar çok güzel Fakat izmir hala köy gibi ve son 10 yılda kültürlü nufus oranı dahada düştü.
Buca tarafına gitmeden ve eşrefpaşaya yaklaşmadan, bozyaka ssk tarafını tavsiye edebilirim.
Yolunuz bahtınız açık olsun.