Elimde HP Proliant ML10 Gen9 Micro ATX sayılabilecek (tam sayılmaz proprietary form faktör olduğu için ama micro atx standart anakartlar uyuyor, bilgisayarcıda denedik) sunucu bulunuyor.

Bunun anakartı yanık, şimdi yeni anakart alıp parça değişmek istiyorum. Malumumuz ramlar ateş pahası, elde baya ddr4 ecc ram var. DDR4 Ecc destekleyen anakart ve işlemci olması gerekiyor, micro atx formda ecc ddr4 destekleyen anakart sayısı eminim ki fazla değildir, ki biraz araştırdım yurt dışında yine var Türkiye içinde yok ne yazık ki. İşlemci olarak E5 1225'den daha iyi olsunda, şu an ki bir laptop cpusundan bile berbat bir cpu çünkü.

Bildiğiniz piyasada bulunabilecek güzel anakart var mı?

GPU olarak RTX 3050 düşünüyorum, sahibindenin derinliklerinden 2. el olarak, çok yarı yolda bırakma ihitmali var mı? Temiz alabileceğim yer bilen varsa tabii sevinirim malum bu serveride sahibindenden aldım ve arıza yaptı ofis kullanımı olmasına rağmen 3 haftada. GTX 1660 ti veya 1060 tam hatırlamıyorum bilgisayarcıya verdim gerek yok eski bir şey diye gpu takmış önceki sahibi.

PSU olarak HP'nin kendi psusu yeterli değil, ileride server olarak kullanmak istersem (workstation için daha iyi bilgisayar edindiğimde) yine server için uygun bir psu olması gerekiyor. Bütçe çok kısıtlı biliyorum ama para kolay kazanılmıyor.