Eğer siz Türkçe içerik üretiyorsanız, Proxy kullanmanıza gerek yok. Çoklu kanal yasak değil çünkü. Aynı pc ve ip üzerinden kanallara devam edebilirsiniz.
Ancak yabancı dil hedeflediğinizi varsayıyorum:
Kaliteli bi sağlayıcıdan almanızı öneririm. Ucuz diye kötü markalardan alırsanız hem AdsPower'daki profiliniz flaglenir hem de kanalınızın gösterimleri düşebilir. Daha önce 3 firmadan Proxy kullandım ancak çok ütopik bir fark olmadı. Dedicated ISP Proxy kullandım hepsinde. Genel olarak herkes her kanalın kendine özgü proxy kullanması gerektiğini söylüyor (özellikle twitter tayfası). Ancak dediğim gibi etkisi var mı var ama abartıldığı kadar yok. İş video içeriğinde bitiyor birazcık.
En son kullandığım Proxy sağlayıcısından gayet memnun kalmıştım. Dilerseniz onu da paylaşabilirim sizinle. Ancak genel olarak Proxy sağlayıcıları Rus menşeili oluyor. O yüzden körü körüne de güvenmemek lazım.
Proxy ile hesap oluşturamayabilirsiniz. Çünkü Google artık kaydolurken telefondan QR kodu doğrulaması istiyor. Kendi telefonunuzdan QR okutursanız da yurtdışı Proxy'sinin bir anlamı kalmıyor. Eski tarihli veya Proxy'niz hangi ülkeye aitse orada açılmış-kullanılmış kanal satın almanız daha sağlıklı olur.
Adsense olayında da sorunuzu tam anlayamadım. Adsense'nin kapanmaması, kanalların birbiriyle bağ kurmaması için -eğer riskli içerikler üretiyorsanız- Proxy'den önce ortak telefon numaralarını ve mailleri kanallardan kaldırmanız gerekiyor.
+++
Proxy aldıktan sonra mutlaka minimum 3 gün (ideali 1 hafta) normal kullanın. Isıtmadan direkt kanal yönetimine, video yüklemeye başlarsanız bot olarak algılanabilirsiniz. Isıtmaktan kastığım da Youtube'a girip video izlemek değil. Örneğin ABD Proxy'si aldıysanız FoxNews, CNN, NYTimes, USAToday gibi sitelerde gezin. Amazon'da vs takılın.
Adspower+proxy ikilisini çoklu kanaldan dolayı değil 4-5 adsense ve her adsensede birden fazla kanal için dedim hocam. Yani bu sistemle ilişkili hesap vb. ihlallerden her profilin tamamen birbirinden izole olması için düşündüm. Sanırım normalde bir ip de birden çok adsenseye bağlı kanal için ilişkili bulabilir diye düşünüyorum.
Adspowerda çerez tutmuyormuş hiçbir sızıntı vermiyormuş proxy ikilisiyle mükemmel olur diye düşündüm.
Burada A adsensesi ve kanalları için bir yada iki profil, B adsensesi kanalları için 3 profil şeklinde ayırmayı düşündüm izole için. Hani bir kanalın başı ihlalden falan yansa adsensesi de iş görmüyor en azından diğerlerine ve bilgisayarı mimletmesin ayırayım dedim bu sistem güvenliyse eğer. .
Evet yabancı dilli kanallarımda var onların içinde istedim açıkçası.
Kaliteli proxy'leri çok araştıramadım ama gözüme çarpan "Bright Data, Proxy-Seller, ve dashboard.decado "gibi ips proxy si olan yerler oldu, fiyatlarıda r10 da gördüğüm proxylere göre çok uyguna geliyor mesela decadonun 3 ips ip si 9 dolar bunun farkı ne kötümü bu proxy siteleri? proxy önerileriniz varsa açığım hocam.
Evet googlenin qr kodu getirmesi biraz can sıkıcı bir durum, ondada kanalı açtıktan sonra belli bir dönem sonra kitlenin olduğu ülkenin proxyisine geçirebilirim. O zaman bir sıkıntı olmaz belki.