Merhaba, bilgi olmasa bile fikir amaçlı açılan konularda dahi katılımın çok az olduğunu düşünmeye başladım. Yaklaşık 8 yıldır forumdayım. Bundan 3 yıl kadar öncesinde fikir alma ve hatta yardım alma konularında insanlar yardımcı olabilmek için adeta birbiriyle yarışırlardı.
Şimdi bakıyorum yardım veya fikir alma konularında yazan ya yok ya 1-2-3 kişi. Onlardan muhtemelen biri de bir eğitim veya ürün satma maksadıyla yazıyor.
Ticari konularda zaten katılım yüksek olur. Ancak futbol ve siyasi konularda sayfalarda üşenmeden kavga edebiliyoruz (bende dahil)
Diğer yandan yazan o 3-4 kişiden (ki coğu zaman o kadarda olmuyor) 1'i sadece şov peşinde oluyor.
Başka biri de zaten post kasma derdinde gerçekten normal bir psikoloji değil. Onun için her konuya yazıyor ama yazdığının da ne fikir ne de yardım değeri var.

Gördüğüm konularda insanları yanıltmayacak az bir bilgim veya fikrim varsa da paylaşmaya çalışıyorum.
Fikir için yazan arkadaşlarda genelde yarım yazıyor. Yani "öyle olmaz" "o yanlış" yani yanına 1-2 cümle eklenip çok detay vermese de "doğrusu sanırım şu bunu araştırın" dahi denilmiyor. Bu hem kendi konularımda hem diğer "yardım ve fikir" istenilen konularda dikkatimi çekmeye başladı.

Konu açan bazı arkadaşlarımızda da var. Bu başlıkla alakalı değil ama "Nasıl yaptım?" diye başlık açıyor konuya giriyorsun şov var. tek bir kelime bilgi yok. Garip bir durum ama eskiden forumlarda bir yardımlaşma kültürü vardı.

Bugün bir konuya denk geldim eski bir konu. İngilizce site hakkında. Adam diyor "niye detay vereyim kendimize rakip çıkaracaz" diye. Zaten İngilizce site açan 100-200 kişi var dunyada şu forumdan 10-20 hadi 50 kişi daha açınca senin pastanı yiyecek. Zaten milyonlarca site var. 100 tane Türk olsa senın kazancını etkilemez.

Çok uzun oldu ama içimi dökmüş oldum.