Merhabalar
Kısaca kendimden bahsedeyim; İsmim Özkan, forumda genelde domain al-sat tarafında aktifim, hobi olarak bu işi sürdürüyorum. Asıl mesleğim e-ticaret uzmanlığı ve danışmanlık.
Şu anda abimin ajansında çalışıyorum ve yaklaşık 11-12 markanın yönetimini aktif olarak yürütüyoruz. Çalıştığımız markalar arasında bilindik isimler de mevcut.
2021 yılından beri bu sektörün içindeyim, şu an 20 yaşındayım ve küçük yaşlardan itibaren bu işin içinde yetiştim. Kazandığım her şeyi kendim elde ettim ve yaklaşık 5 yıldır aktif şekilde e-ticaret tarafındayım.
İkas, Ticimax, Ideasoft, T-Soft ve Shopify gibi altyapıların tamamına hakimim. Kurulumdan yönetimine, modül mantığından yazılımı & tasarımına kadar süreci baştan sona kendi işim gibi yönetebiliyorum.
Şimdi asıl konuya gelecek olursam; elimde abajur (.net) domaini var. Keyword açısından güçlü ve jenerik bir domain olduğunu düşünüyorum.
Danışmanlıktan ziyade artık kendi işimi de büyütmek istiyorum.
Açıkçası .net uzantısına çok sıcak bakmasam da abajur kategorisinin ticari potansiyeli yüksek. Daha önce bu sektörde çalışan markalarla da tecrübem oldu.
Aklımdaki model şu şekilde:
Bir tedarikçi ile XML entegrasyonu kurup, üzerine kendi kâr marjımı ekleyerek satış yapmak.
Sizce bu domain ve modelle ilerlemek mantıklı mı şuan
.net uzantı sizce ciddi bir dezavantaj olur mu .shop, .com.tr, .com harici bir e ticaret ile karşılaşmadım
Bu kategoride tecrübesi olanların görüşlerini özellikle merak ediyorum
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim
Kesinlikle yapmalısın, e-ticaret şuan Nirvana durumda. İyi reklam sağlam kargo ve sosyal medya kullanımı ile neden olmasın