sen benimle eşit şartlara sahip değilsin. oyüzden benim sana vereceğim tavsiye hiçbir işe yaramaz. sen kendin oturup saatlerce günlerce belkide aylarca düşünüp ince eleyip sık dokuyarak kendi hayat şartlarına göre en uygun yolu kendin bulacaksın. herşeye olur halledilir diye balıklama atlamayacaksın, ya şöyle sorun olursa böyle sıkıntı çıkarsa diye düşünüp, çizmeye çalıştığın yoldaki çıkabilecek engellere karşı da fikirler üretip yolunu öyle çizeceksin. örneğin ben 2 yıl önce boş gezenin önde gideniydim. bir anlık düşünceyle sigara alkol arkadaş çevremi bıraktım bir fabrikaya girdim biraz birikim yapıp fabrikadan ayrılarak kendime bir motosiklet alıp motokuryelik yapıyorum. günde 12 saat çalışıyorum yemiyorum içmiyorum gezmiyorum birikim yapıyorum. 2 yıl önce benim gibi garibanla kim niye evlensin diye düşünürken şuan evlenebileceğim birini arıyorum. şimdi bakıldığında çokmu ilerdedim hayır ancak 2 yıl önce beş parasız gezerken şuan asgari ücretin ortalama 2 katını kazanan evlenmeyi düşünen biriyim. daha çok uğraşırsam dahada güzel şeyler yaparmıyım belkide evet ancak benim isteklerim buydu zaten bukadarı bana yetiyor. sende önce kendi isteklerini belirle ve buna göre neler yapabileceğini bir düşün.