Merhabalar R10 Ailesi,
Bir süredir hobi olarak geliştirip vakit harcadığım, A.T.İ.K AİM adını verdiğim bir durumsal farkındalık (OSINT) ve Komuta Kontrol (C2) projem var. Uygulamayı Python (PySide6) kullanarak, klasik askeri terminallerin (yeşil-siyah matris) estetiğinden ilham alarak tasarladım. İşin arka planındaki karmaşık yapıya çok girmeden, ekranda neler olup bittiğini şöyle özetleyebilirim:
Sistem, birden fazla açık veri kaynağını tek bir harita ve kontrol panelinde birleştiriyor. Şu anki ana özellikleri şunlar:
Küresel Trafik ve Uydu Takibi: Dünyadaki sivil ve askeri uçuşları, denizlerdeki gemi trafiklerini ve ekstra olarak askeri/iletişim uydularının (LEO) yörüngelerini eş zamanlı olarak harita üzerinde takip edebiliyorum.
Bölgesel Tehdit Uyarıları: Küresel DEFCON seviyesini, NOTAM (Havacılık Tehlike/Tatbikat Alanları) verilerini ve UKMTO (Kızıldeniz/Somali vb. Denizcilik Güvenliği) olaylarını anlık olarak çekip haritada tehlike çemberi olarak işaretliyor.
Radyo Dinleme ve Deşifre: ABD Hava Kuvvetleri'ne ait HF telsiz frekanslarını arka planda canlı olarak dinleyen ve parazitli telsiz konuşmalarını yapay zeka (STT) yardımıyla metne dökmeye çalışan deneysel bir modülüm var.
İstihbarat Raporlama: Sistemin komut satırından tek bir komutla o anki dünya durumunu HTML formatında bir durum raporu (SITREP) olarak çıktı alabiliyorum.
Proje şu an kendi halinde stabil çalışıyor ama ben bunu daha da vizyoner bir hale getirmek istiyorum. Bu aşamada projeyi geliştirmek, yeni modüller eklemek veya arayüzü daha estetik hale getirmek adına aklınıza gelen her türlü fikre ve yoruma çok açığım. Değerli önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Vakit ayırıp okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar!