pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kodlama çalışmak mantıklı değil. mantıklı olan proje üretmek. üretilen projelerde, ne, neden, nasıl çalışıyor bunu anlamaya çalışmak. bu süreçte de kodlarla haşır neşir olacaksın, gerekiyorsa her harfi ai'lara sorup burada neden bu şekilde bir yapı kurulmuş vb. sorgulamalarla sistematiği öğrenmeye çalışacaksın.

proje üretmeden, bir ürün var etme çabasına girmeden yapılan her türlü çalışma günümüzde anlamsızdır, geride bırakır. ancak bir proje üretme kafasına girersen sıfırdan sonuca sistem mimarisi nasıl tasarlanır, neyi neden o şekilde düşünmen gerekli gibi konularla da boğuşmaya başlar, öğrenme sürecine tüm bu yan soruları da dahil ederek gelişimini hızlandırırsın.

özetle. oturup c# şu bu kafa yormanı tavsiye etmem. hatta hiçbir dile kafa yorma. proje üretmeye kafa yor. o proje hangi dilde başlatıldıysa yani ai hangi dili seçip önüne koyduysa önce onu algılamaya, öğrenmeye odaklan. neyin neden kurgulandığını vs anlamaya çalış. bu mantığı işlettiğinde hem ai ile proje geliştirme konusunda gelişeceksin hem işin mutfağını da anlama çaban olduğundan kod yapılarına ve mantık örgülerine de hakim olmaya başlayacaksın.

klasik öğrenim metotları gözümde artık çöp. çağ dışı. mesele artık doğrudan işin içine dalmak. sayısız sorun içinde boğuşmak. çünkü artık her türlü soruna yanıt bulabileceğin ai mentor altyapıların var. kullan, öğren.

edit. diyebilirsin ki " yahu dili bilmeden anlamadan üretilen kodu nasıl anlayacağım "

mesele zaten bu. buna " maruz kalarak öğrenme " diyoruz. maruz kalacaksın. her şey sana tamamen yabancı gelecek. bu yabancı olma halini, adım adım, sora sora, yavaş yavaş azaltmaya başlayacak ve konuya hakim olma seviyeni yükselteceksin. o yüzden klasik öğrenme çabaları yerine bu tür bir yolu denemen benim nazarımda daha faydalı olacaktır.
haklısın biraz da yazılımdan soğumam bu yüzden oldu. Artık 150 videoda C# öğren gibi ders videoları açasım gelmiyor bile. Benimde tek düşündüğüm yapay zekayla bir şeyler yapıp mimariyi kafamda oturtmak sorun çözücü olmak. Bişeyler üretmek artık bu kafadayım.