Bir ürün geliştiriyorum ve bu ürün için elektronik kartımı tasarladım. JLCPCB üzerinden test aşaması için 10 adet üretim yaptırdım. Bugün DHLden bir e-posta aldım. Daha önce bu süreçten geçen ya da bilgisi olan var mı, ne yapmam gerekiyor?
PCBler için kargo dahil 19.35 dolar ödeme yapmıştım. Ürün ilaç ya da kitap kategorisinde olmadığı için Basitleştirilmiş Gümrük Beyanı yapılamıyormuş gibi görünüyor, ancak tam olarak anlayamadım. Bu konuda ne yapmam gerektiğini bilen var mı ne kadar ödeme yapacağım nereye ödeme yapacağım vs.
Gelen Mail:
Değerli Müşterimiz,
Bu mesaj gümrüklü gönderiniz hakkında otomatik oluşturulan bir bilgilendirmedir, lütfen cevaplamayınız. Bu e-posta adresi sadece sistem tarafından gönderimler için kullanılmaktadır.
Aşağıda detayları bulunan gönderiniz gümrüğe tabi tutulmuş olup, gümrüklü alanda yer almaktadır. Gönderinizin tarafınıza ulaşabilmesi için resmi gümrük çekim işlemlerini başlatmanız gerekmektedir.
Şahıs ve Firmalar için gümrük işlemleriyle ilgili detaylı bilgilendirmelere, ihbarnamenin alt kısmında bulunan linklerden ulaşabilirsiniz.
Önemli Bilgiler:
Gönderilerin gümrükte bekleme süresi 20 takvim günüdür. Bu süre içinde herhangi bir işlem yapılmaması halinde, gönderiler gümrüğe terk(tasfiye) sürecine girmektedir. Bu süre içerisinde rejim beyanında bulunulmayan gönderiler tasfiye sürecine alınır. Tasfiye süreci sonunda, gönderi için 20 günlük ardiye ücreti ve 100 Avro tasfiye masrafı, alıcı hesabına/adına fatura edilir. Bekleme süresini aşmamış ve gümrük çekim evrakları alınmamış gönderilerinizin iade talepleri ile ilgili 444 00 40 numaralı telefondan 3'ü tuşlayarak Gümrük Müşteri Hizmetleri ekibimizle gönderi varışından itibaren 20 takvim günü içerisinde irtibata geçmenizi rica ederiz. DHL Expressten hizmet alabileceğiniz işlemler için lütfen gümrük çekim evraklarınızı elektronik ortamda oluşturmayınız ve/veya aldırmayınız. Gümrük işlemleri, gümrük çekim evrakları alındıktan sonra, evraklar üzerindeki özet beyan bilgilerine göre yapılmasını, çok kaplı gönderilerde ise gelen kap sayısına dikkat edilmesini önemle rica ederiz. Dhl Express abonesi olan müşterilerimiz için gönderinizin navlun faturası mevcut ise Mybill üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Mybill tanıtım videomuzu izlemek için tıklayınız. Gönderilerinizin navlun faturası yurt dışı ödemeli ise "Navlun Yoktur" yazısı için [EMAIL="bilgi@dhl.com"]bilgi@dhl.com[/EMAIL] email adresinden talepte bulunabilirsiniz.Bu e-mail üzerinden sadece navlun yazısı talepleri karşılanmaktadır.