rakar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hepsi nokta atışı. ancak uzay da tamamen kaotiktir. her şey kaotik.
Belki çok ileri bir medeniyet vardır. Dünya benzeri binlerce dünya yaratmıştır. Birşeyi test ediyordur.
Yaratıcı varmıdır yok mudur onu bilmiyorum.
Ama dünyada ne yazıkki herşey tesadüf ederi oluşmuş.
Sonsuz merhamette bir yaratıcı var. Yahudiler Mısır'dan ayrıldıktan sonra onlara gökten kudret helvası bıldırcın indirebilirken,
Afrika'da asırlardır açlıktan ölen tek bir çocuğa bile yardım etmedi.
Dehşet şekilde eşitsizlik var dünyada.
Yemin ederim yaratıcı dünyaya müdahale etmiş olsaydı. Vallahide Billahide dünya bu durumda olmazdı.
Müslümanlar anlamadıkları şeye imtihan deyip geçerler. Ya da Allahın bir hikmeti deyip geçerler.
Dünyada bukadar kaos varsa belli ki Yaratıcı hiç bir zaman dünyaya müdahale etmediğinin göstergesidir.
Müslümanlar İncil Allah tarafından gönderildi derler. Halbuki Hz İsa zamanında 2 kapaklı bir kitap yoktu.
Sonsuz güçte bir yaratıcı İncil göndermiş olsa, İncil kutsal kitabını çok çok ileri uzaylı bir teknoloji ile kitabı korur.
Hiç bir tahrip olmadan günümüze gelirdi.
Aynısı Kuran içinde geçerli.
Yaratıcı neden Kuran'ı gönderirken çok gelişmiş bir teknoloji ile direkt fiziksel bir kitap olarak göndermedi.
23 yılda parça parça gönderdi.
Tamam bununda sebeplerini sıralayabilir müslümanlar.
Tamam parça parça göndersin. Ama yinede öyle bir uzaylı teknolojisi ile onu gönderecek ki, Eskime yırtılma bozulma olmadan günümüze gelmesi gerekirdi.
Dİğer bir örnek.
7.yyılda Melekler Bedir savaşında o zamanın askerleri gibi savaşıp müslümanlara yardım etmişti.
Neden mesela günümüzdeki savaş uçakları benzeri bir teknoloji ile Allah müslümanlara yardım etmedi.
Hatta bırak günümüzü. Bizden şuan 1 milyar yıl daha gelişmiş bir medeniyetin silahlarını bile müslümanlara gönderebilirdi.
Hep ne varsa o zamanki şartlar ne ise meleklerde diğer ruhani varlıklarda hep o zamanın özelliklerini taşımış.

NOT: Ettiğim yemin islami yemin değil. Vallahi Billahi kelimeleri ağız alışkanlığıdır.