Selamlar,

Bazen gururuna yenik düşersin, bazen kendine yediremezsin, bazen de kendini zayıf görürsün.

Her gün milyonlarca olay geçiyor bu ülkede, kimin ne olduğu zaten belli değil.

Konu; ekmek veya namus değilse her zaman uzak dur. Bir anlık sinir, anlık bir cahillik, anlık bir toyluk, anlık bir gurur meselesi seni bir ömür dört duvar içinde ezilerek çürütebilir de, ebedi hayata sela eşliğinde yollayabilir de, gerek var mı? Bence yok.

Her şey insanın kafasında, aklında, zihninde biter. Sokakta senin yarı kilonda senden 10 kat özgüvenli görünen tas kafa modelli çok israf görürsün, görünen diyorum çünkü içten içe durum farklı ama başka bir konu bu. Senden 10 kat yapılı, senin özgüvenin'in 10'da 1'i olmayan da çok insan görürsün.

Biraz spor yap, ama bu sporu bir gün kullanıp içten içe birini alt etmek için değil, kendini geliştirmek için. Edinebiliyorsan kaliteli arkadaşlar edin, farklı ortamlar gör, durumun el verdikçe farklı yerler gez, hiç olmuyorsa al kahveni eline telefon kafede tek başına iç, sosyal hayatta giyimine özen göster. Kendince farklı sektörler araştır, ufak ufak dene.

İnan tecrübeli ve çok kaliteli hayat tavsiyeleri bunlar, gerçekten tecrübe ile sabit yani.

Biz 6 kardeşiz, imalat sektöründe esnaf, maddi durumu zirve ile dip arasında devamlı oynayan, 7 sene önce ise rahmetli olan babam, çok geniş ve bir o kadar da dar sosyal çevre, devamlı istenmeyen belirsiz saçma belalar, sayısız farklı sebepten sayısız duruşma ki çok şükür sicilim yok, hayırsız akrabalar, şaibeli okul okuma süreçleri, çok farklı sektörler, çok farklı insani deneyimler, çok değişik kavgalar, olmaması gereken durumlar, psikolog mu dersin, sağlık sorunu mu dersin, maddi sıkıntı mı dersin, yüksek maddi refahta çok kötü maneviyat mı dersin, huzursuzluk mu dersin, mahalle köşeleri mi dersin, elit mekanlar mı dersin inan şu yaşıma kadar görmediğim, hissetmediğim şey, yaşamadığım durum kalmadı. Kendimce nispeten hayat tecrübem yüksek diye düşünüyorum.

Konu bu tarz kavga olur, gurur olur, bazen aile içinde olur, bazen işte, bazen sosyal çevrede bazen trafikte. Tek bir kelimeyi hayat felsefesi edin;

Konu ekmek veya namus olmadıkça

DEĞMEZ.

Ben artık milletin elinin ayağının titrediği, ağladığı, sinirlendiği konulara sadece gülüyorum. Komik geliyor artık. Miras atışmaları bile komik geliyor siz düşünün yani.

Gülün geçin, değmez.