Merhabalar,

3 senedir yazılım mühendisi olarak yurt dışına çalışıyorum (compiler/tool programming), ve kendi yolumu çizecek kadar bir birikimim oluştu. Yazılım ya da mühendislik üzerinden ilerlemek istemiyorum, daha çok fiziksel ve sürekli AI vs. kendimi güncellemek zorunda kalmadan bir işe sahip olmak tercihim. Almanya'dan Türkiye'ye döndüm ve hala Almanya'ya çalışmaya devam ediyorum bu süreçte.

Avrupa'ya tekrar göç etmeyi planlamıyorum, vakti geldiğinde ABD, AUS tercihim ama şu anlık Türkiye'de para akışı çoktan var olan bir iş yerine sahip olmak önceliğim. Sıfırdan başlamak benim için zor çünkü o kadar strese ve yoğunluğa katlanmak benim için zor. Bana destek olabilecek çevrem var, arkadaşlar, aile vs. ve iş yeri alımı yaptığımda bile şu anki işime part-time olarak devam edebilirim, bir süre rahat finanse edebilmek için. Gayrimenkul yatırımı da düşündüm ama bu dönemde ev sahibi-kiracı ilişkisi çok zor. Şu anda bir evimi kiralayan kiracıyla bile ne zam konusunda ne de evden taşınma konusunda orta yolu bulamıyoruz ve zarar ediyorum. Mahkememiz devam ediyor.

Bana tavsiyeleriniz nelerdir? Nelere dikkat etmeliyim, nasıl ilerlemeliyim ya da şu dönemde doğru yolda mıyım bu konuda? Sizce benim için fiziksel birdükkan almak mı uygun yoksa dijital işlerden devam etmek mi?

Ek not olarak, linteki sitenin sistemini vs. beğendiğim için genellikle buradan bir yerler bakıp iletişime geçiyorum: https://devredin.com/ilanlar/devren