Öncelikle geçmiş olsun ne olursa olsun yine de Allah'a dua etmek gerek.
Bizim köyde bir adam var. Herkes öleceğini bekliyordu bir kaç gün içinde gider diyorlardı adam tekrar ayağa kalktı şimdi traktör üstünde geziyor yine.
İlla ne yapmalı diyorsan bu hayatta yapmak istediğin ne vardıysa onu yap.
Son gün diye birşey yok..
Allah verdiyse öyle alır. Senin bunu yeneceğine eminim gayret vermiyorsunki umut beslemiyorsun içinde..
Senin yerinde olsam eğer maddi durumun el verirse İstanbula gel tedavi olmaya çalış muhakkak buradaki teknoloji ankaradan öndedir. Ya yatacaksın ya kalkacaksın. İnsan biraz heves hırs alır.
Geçmiş olsun dileklerimle.. En yakın zamanda iyileşirsin inşallah dualarımız seninle abim.
Kimin nasıl ve ne zaman öleceğini Allah bilir. Aslında sen değil tek, hepimiz ölümü bekliyoruz.
Her an gelebilir. Örneğin benim apsem patlar, zehir kanıma karışır sabaha çıkamam. Banyoya giderim termosifon elektrik kaçırır, kapılırım ölürüm. Yer kaygandır ayağı kayar kafamı yere çarparım beyin kanaması geçirir ölürüm.
hiçbir şey olmaz, ecel bu ya, durduk yerde kalp krizi geçirir ölürüm.
bu hepimiz için geçerli. babamı 8 yaşımdayken kaybettim. o hep yanımda olacak sanıyordum. sağlıklıydı, gözümde o büsbüyük bi insandı.
sonra trafik kazası geçirdi ve vefat etti. ölüm beklendik anda gelir mi hiç, beklemiyorduk. ben zaten ölüm ne bilmiyordum ki. sonra 2 yıl geçti. 24 yaşında gencecik ablam 3 ay içinde hem hasta oldu hem de öldü..
3 ay.. kimse tahmin edemezdi. böbrekleri bitmiş oysa..bir gün evden öksürük nöbetiyle çıktı. ertesi gün ambulans cenazesini getirdi.
ben ablamın öldüğü yaştan büyüğüm şu an. ne kadar genç ölmüş değil mi.
ölüm aldığımız nefes kadar yakın bize. verdiğimiz nefes kadar yakın..yaşanacak gün sayın neyse o.. kanser değil nezle de olsan o bi nedendir.
ölümü ben de bekliyorum. hepimiz bekliyoruz çaresiz. yaşayan her canlı ölmeye mahkum.
bu psikolojiyle yaşasak hayatın tadını alamazdık hiç..düşünmemek lazım.
Herkesin dediği gibi Can bedenden ayrılmadıkça bilemezsin.Sen normal hayatını yaşa, vaden dolduysa hastalık bahane, eğer dolmadıysa nolursa olsun yine yaşarsın. Bu hayatın doğanın kuralı herkese aynı, kimsenin bir saniye sonrası için garantisi yok.
Bi Adana'lı daha fazla ne söyleyebilir ki...
Sıkmayın canınızı, hayat mucizelerle dolu.Gün gelir yıllar geçer, gelir bakarsınız konuya büyük bir tebessümle okur geçersiniz

Geçmiş olsun dileklerimle
Öncelikle büyük geçmiş olsun.
Allah'a de ki(yani duanda) Allah'ım beni can cekiştirerek,canımı alma.
Ardından da ölümü bekleme,normal hayatını yaşamaya devam et,canı veren de O alanda.Tedavin mümkün ise git tedavini ol,yılma, zaten bu dediklerimi kaderinde varsa yapacaksın ve yine kaderinde varsa ölmeyip yaşayacaksın.Kimse ne zaman öleceğini ne kadar daha yaşayacağını bilemez.
Bak bir de şöyle düşün.
Şimdi, doktorlara gittim bişey demediler az ömrüm kalmış yolladılar diyorsun, eğer böyle düşünüp ölümü bekliyorum ben arkadaş dersen, kurtulmak için çaba sarfetmezsen bu da bir intihar sayılır,bile bile günah işlemiş olursun. Sonuçta hala nefes alıp yürüyebiliyorsun elin ayağın tutuyor,sonuna kadar tedavi olmak için uğraş.
Bende ümidini kaybetme, mucizelere inan vs. demek isterdim fakat bunu 100lerce kez duyduğunu biliyorum. Nacizane fikrimi söylemek istiyorum.
r10.net'e üye olduğuna göre webmaster'sın veya web ile ilgileniyorsun.
Şimdi öyle bir blog aç ki bundan 10 yıl sonra bile senin şu anki duygularını yaşayan insanlar girsin o siteye. Bir insan ömründen çok daha uzun yaşasın o site. Tıbbi yönünü bilmiyorum fakat anladığım kadarıyla iyileşmen için yapabileceğin bir şey yok tıbbi anlamda, o zaman sende bu sitenin yaşaması için elinden geleni yap. Bence hayatta olan milyonlarca insandan çok daha şanslı olursun böyle bir miras bırakarak.
İnancınızı kaybetmeyin. Belki bugün belki yarın. Tüm insanlık.. anlatabiliyor muyum?
Biz 'inanlar' gideceğimiz yerinde yabancı olmayacağını biliriz.
Lakin arkadaşlarımında dediği gibi ümidini yitirme, HAKKINDA HAYIRLISI NEYSE 'O' OLSUN..
Allah acil şifalar, sabır versin.
Bence ölümü düşünmemelisin zor bir durum demesi kolaydır bilirim ama böyle yapman şart.
Ölümü düşündükçe bunalıma girersin.
Öncelikle Allah acil şifalar versin. Eğer tıbbi anlamda bir umut kalmadıysa bence son zamanlarını ölümü düşünmeden, güzel şeyler yaparak geçir. Mesela; çocuklarla zaman geçir; onlar Dünya'nın en masum canlıları. Sanırım onların yanında ölümü hiç hatırlamazsın. İnsanlara yardımcı ol ve bundan haz duy. İbadetler ile de Allah ile bağını kaybetme. İnsan Allah'ı nasıl düşünürse, karşısında da öyle bulurmuş.
Sen iyi düşün, her şey iyi olacaktır inşallah. Dünya hayatı, sonsuz hayatın yanında bir noktadan ibaret. Seni bekleyen şeyleri düşün ve Allah'ın vaad ettikleri için son zamanların değerini bil. Şu Dünya'da insan bir kez olsun candan "Allah" bile dese günahları dökülüyor. Son zamanlar ise en güzel şekilde yaşa, ölümü pek anma, nasıl olsa o hepimize gelecek. Herkes bunu yaşayacak, bundan kaçışımız yok! Sen öldükten sonra da bu Dünya ne bize ne de bizden sonrakilere kalacak. Varış sadece Allah'adır. O yüzden bence çok düşünmenin anlamı yok, son zamanları en güzel şekilde yaşayarak geçirmenin anlamı var.
Allah yar ve yardımcın olsun.
Geçmiş olsun dostum, umudunu hiç bir zaman bırakma elinden kesinlikle hep yapmak istediğin ama yapamadığın şeyleri yapmaya çalış, teknolojiden bilgisayardan televizyondan uzak dur doğa ile iç içe yaşamak en güzeli.
Bu yazacaklarım sadece senin için değil. Ölümlü olan tüm bizler için;
Bir mizandan geçir kendini.Öbür dünyada hesabını veremeyeceğin ne gibi kötülükler ettin onları düşün. Yaptığın hatalardan nasıl dönebilirsin düşün. Yediğin kul hakları varsa onlardan nasıl kurtulursun düşün. Herkesle vedalaş. Herkesin rızasını al. Tanıdığın tanımadığın her insan ile helalleş. Gelecek Ramazan-ı Şerif i dolu dolu geçir.
ALLAH (CC) yar ve yardımcın olsun.
Allah acil şifalar versin. İnanın bu ölümlü hayatta ne olacağı belli olmaz. Siz az ömrüm kaldı diye düşünürsünüz belki sizin değil biz buraya yazanların daha az ömrü kalmıştır. İnsanız,ölüme ayarlı saatiz sonuçta. Sıkmayın canınızı bol bol dua edin biz de dualarımıza sizi katacağız mübarek ramazanın yaklaştığı bu günlerde. En amansız hastalığa yakalanmış olsanız dahi ümidinizi asla kaybetmeyin...
Cok kötü ya hıc mı nakıl felan olunmuyor bu hastalıkta
Allah'tan umut kesilmez hocam, Allah acil şifa verir inşallah..
Umut olmazsa insan yaşayamazmış.
Umudunu yitirme.
Bugün ölecekmiş gibi Ahirete, Yarın ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış.
Hiçbirşey için geç değil. Kazım KOYUNCU abimiz geldi aklıma. Mekanı cennet olsun, son saniyesine kadar savaştı evet öldü ama bir gününü bile zehir etmedi kendine.
Dua et, insanlara iyilik et.
imkanınız varsa köye gidin , dağlara yaylalara çıkın.
doğallık en büyük ilaçtır , allahdan şifa bekleyin ve buna inanın.
televizyonda izlemiştim böyle iyi olan insanları.
dağın havası , atmosferi bambaşka olur.
Allah acil şifalar versin.
Hepiniz 15 yıllık üyesiniz, aranızda o günlerde bir şekilde temasınız olan yok mu?