İlk olarak bu durumdan etkilenmeyen ve etkilense dahi çok kısa sürede çözüme ulaşan profesyonelliğini kanıtlamış kurumsal firmaları tebrik etmek gerek gerçekten.
Cidden sevindim hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor olmalarına.

Olumsuz etkilenen ve hala tam çözüme ulaşamamış firmalara da kolaylıklar dilerim ama biraz da onların tedbirsizlik ve uzmanlık eksikliğine bağlıyorum bu durumu maalesef.
Umarım tamamen çözüme ulaşırlar.

Ne olursa olsun yedek her zaman ilk kuraldır.
Yedek almayan ve yedek hususunda firmalara güvenen site sahipleri esas zarar görenler oldu bu süreçte.

Açıkçası ben cPanel'den aşırı soğudum çünkü her ne kadar hemen eyleme geçmiş gibi görünseler de basit bir mail ile uyarıda bulunmaları ve sızıntının çok öncesinden gerçekleşmesi, bundan haberdar olmamaları bana biraz garip geldi.
Zaten bu cPanel ile Plesk satın alan firma hakkında zamanında çok şey söylendi.
Tamamen sektörde tekel olma hedefli bir firma ve çok acımasız oldukları biliniyor. Bu saatten sonra kendi adıma cPanel kullanmamaya karar verdim.

Bizde hosting firmaları bir araya gelerek şöyle harika bir platform yapabilselerdi yurt dışı bağımlılığımız olmazdı.
Kendi bilecekleri konular tabii ki ama şunu da görüyoruz ki özellikle VDS alımında insanlar Hetzner gibi firmalara yönelmiş durumdalar. Pek hoş değil maalesef.

Neyse, çok geçmiş olsun hepimize. İyi forumlar.