5 yıl önce pandemi dönemlerinde bilindik ve hayli büyük bir av mağazasından, kıyıdan çipura avcılığı için o dönemin parasıyla epey yüksek ücretlere Daiwa marka kamış, Shimano marka 3000'lik spin makine, Daiwa ip misina, lider için Fujin marka flora karbon misina vs. derken iki asgari ücrete yakın paraya bir takım dizmiştim. Daha sonra büyük heveslerle avlanacağım meraya geldim ve yemi suya indirdim. Her geçen dönüp bir daha bakıyordu kurduğum sete. Derken yanıma 50-55 yaşlarında bi adam geldi, kamış makine kir pas içinde, kamışın 30 gramlık kurşunu suya atması bile mucize öyle söyleyim, ancak adam atıyor balık, bir daha atıyor bi daha balık derken 2 saat içinde yanımda 6-7 parça çok güzel çipura aldı, Allah bereket versin dedi kalktı. Ya usta bu takım kaç yıllık dedim, 10 sene önce 50 liraya almıştım markasız çin malı bir şey dedi. Diyeceğim o ki; her ikisi de aynı işi yapıyor, önemli olan sizin hangisine ihtiyacınız olduğu değil, hangisini kullanmaktan keyif aldığınızdır. Yoksa bugün ofisimizde 12 yıllık 4GB ram'li windows bilgisayarı olan bir mesai arkadaşımız da 100.000 TL'lik mac i olan arkadaşımızla aynı ölçüde yazılımlar çıkarabiliyor.
Hocam bırakın şu işleri ya, 4gb ramli bilgisayar da kimmiş o yazılım yapan getirin de sabır plaketini verelim. Ben kaç tane laptop kırdım doğru düzgün uygulama çalıştırmadığı için, 10 dakika açılmasını beklediğim için, stabil çalışsın diye diye windows 7 ye kadar düşürdüğüm cihazlar oldu. Windows 10 kuruyorum daha açılış ekranında patlıyor bilgisayarlar uzaya çıkacak gibi sesler çıkarıyor. Valla çok boş yapmışsınız, kamış hikayesine gelirsek orda deneyim kamış değil takılacak yemi tutturamamışsınızdır sevgiler.