LinkedIn kesinlikle çöp bir platform değil. Tüm işe alım süreçlerimizi buradan yürütüyoruz ve bugüne kadar ciddi bir sorun yaşamadık.
Ancak ne yazık ki bazı kişiler, küçük ölçekli ya da kurumsallıktan uzak yapılarda asgari ücret seviyesinde yönetici unvanı alıp bunu olduğundan farklı yansıtabiliyor. Daha da önemlisi, bunun aslında kendilerine zarar verdiğinin farkında değiller. Elbette bu sözlerim herkesi kapsamaz, bu durumu yaşayanları tenzih ederim.
Şunu da net söylemek gerekir: Eğer güçlü bir eğitim altyapınız yoksa, yaptığınız yöneticiliğin nerede ve hangi şartlarda olduğu ciddi şekilde sorgulanır. Bu nedenle LinkedIni yanlış değerlendirmemek gerekir.
Hocam yaptığım projeler, referanslarım, daha önce çalıştığım yerler ve sertifikalarım aldığım eğitim kadar önemli, belki de bu konuda mezun olan arkadaşlardan bile daha fazla eğitimli olduğumu düşünüyorum, sonuç halen aynı. Kişisel portfolyoma bakabilirsiniz isterseniz, şu zamana kadar konuda da belirttiğim üzere yaşadıklarım bunlar. Tabii ki işini düzgün yapan, işe alımını düzgün yapan firmalar vardır ama LinkedIn'in geneli bu şekilde, açıklamaya çalıştığım şey bu.