Merhaba,
Sizin konuları ve yorumları dikkatlice takip ediyorum. Bazen aynı fikirde olmasak bile kendime bir şeyler kattığımı düşünüyorum. Aslında bu konunun arka planında siz de varsınız.
Toplumda sizin gibi kişilerin varlığını bu tip kişiler yok etmiyor mu?
Bu tip kişiler foruma ve topluma ne katkı verecek de sizi buralardan soğutmayı tercih ediyoruz?
İslamdan soğumaya yer arıyorsun mantığı ile bakılmaması gerekiyor. Evet,ben somut örnek gördüğümde onunla soyut bir şeyi düşünürüm ve bu istemsiz olarak etki eder.
Hata bir kez yapılır,ikinci kez yapılan hata olur mu ki?
Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın dediği için bu hâlde değil miyiz zaten?
Biraz karışık olabilir fakat fikirlerinize oldukça saygı gösteriyorum.
Sağlıcakla
Selam olsun,
Nezaket göstermişsiniz teşekkür ederim.
Bu insanlar beni, sizi, onu ya da hiç sevilmese bile bunu soğutmaz ya da değersizleştirmez çünkü değeri veren kişiler değildir.
Yani bu konuyu açmak yerine sizi herkesin alkışlayacağı, takdir edeceği konular açabilirsiniz, zeki bir insanınız en çok alkış alacak konuları açabilirsiniz eğer tercih edersiniz ama o yol yerine makul derecede düşünebilen insanların etkileşimde olacağı konular açıyorsunuz.
Sizi engelleyememiş o insanlar, onlar hep var sizin gibi insanlarda hep var.
Verecekleri katkı konusunda hemfikiriz ama belki bizim verebileceğimiz bir katkı vardır bahsettiğiniz arkadaşlara.
Benim kişisel yürüyüşümde hatalarım oldu, yanlışlarım oldu belki bir omuz teması eksik alsam o hatalarımı Everest büyüklüğüne taşıyabilirdim.
Bir söz var ya "Bakire meryemi herkes sever." Doğruyu, iyiyi sevmek kabullenmek kolay.
Ben bu yaşta artık katkı almaktan ziyade zamanında bana verilen katkılar gibi birilerine direkt katkı olmasa bile en azından katkı bulacağı bir seçeneğin var olduğunu hatırlatmayı tercih ediyorum.
Siz bu konuyu açmışsınız ama konularda yazdığınızda insanlara kendi bildiğiniz doğruları anlatmaktan ziyade bir bakış açısı sunuyorsunuz.
Bunun altındaki neden katkı almak üzerine değil aksine o insana bir bakış açısı sunmak üzerine.
Adını hatırlamıyorum ama bir kitapta yaklaşık şöyle bir cümle vardı "İnsanlar söyledikleriyle değil yaptıklarıyla değerlendirilir çünkü söyledikleri zamanla değişir ama yaptıkları mayasının gereğidir ve gerçek olan sözleri değil mayasıdır." Aklımda kalan manası buydu.