Merhaba dostlar kendimi kısaca tanıtmam gerekirse 21 yaşındayım, Sistem Yöneticiliği ve veri merkezi teknisyenliği pozisyonunda çalışmak isterdim ki maalesef gerçekleştiremiyorum. Herhangi bir üniversite mezuniyetim yok, olsa da pek işe yaramıyor şu dönemlerde. Onlarca sertifika aldım, kendimi bu işte geliştirdim, hatta kendimi bu işe adadım. LinkedIn'e katılalı yaklaşık 3-4 sene oluyor, yani 18 yaşımdan beri iş arıyorum. Şu zamana kadar nereden baksan kendi alanımda 300-400 farklı firmayla iletişime geçmiş olsam da, ya otomatik reddediliyorum ya da yapay zeka ile mülakata alınıyorum. Hiçbir zaman gerçek bir insanla iletişime geçemedim anlayacağınız üzere. İnsanlarla iletişime geçsem de sanki gerçek bir insan değilmişim gibi muamele gördüm, 1 hafta sonra dönücez, 2 hafta sonra dönücez derken 1 sene, 2 sene, 3 sene... Benim tek isteğim sevdiğim işi yapmak. Az önce bir video karşıma çıktı ve oturup izledim arkadaş yazılım mühendisliği okumuş ve mezun olmuş çalışmış etmiş, 100 tane firmaya başvurmuş ve benim yaşadığım sorunun tıpatıp aynısını yaşamış. Ne yapacağım? Sizce neden bu durumdayız? Neden insan yerine koyulup en azından CV'mize bakılıp reddedilmiyoruz? LinkedIn çöplüğünde her gün bağlantı isteği gönderdiğimiz insanlar gerçekten bizi umursuyor mu? Bir yerlerde işe girebilmek için birisinin oğlu veya birisinin torunu mu olmak zorundayım? Yorumu size bırakıyorum, istediğiniz gibi eleştirebilirsiniz, her türlü yoruma açığım, fikirlerinizi bekliyorum.
İlgili video:
Tıkla
Hakkımda daha fazlasına imzam üzerinden erişebilirsiniz.