aws falan kullanmıyorlar yalan hepsi ucuz dandik çinli modellere yönlendiriyor o kadar dandikler ki bir projeyi geliştirdiğimde sürekli çinli kodları vs karıştırıyor halüsinasyon görüyordu sürekli. özellikle forumdaki hemen hemen gördüğüm herkesten test veya paket satın aldım api satanları çoğu aynı şeyi yapıyor. o yorumlarda öyle güzel böyle güzel diyen arkadaşların anlayıp anlamaması önemli değil çünkü onlara deepseekte minimax kimi glm qwen versende anlamaz claude opus 4.7 de versen de o adam o farkı anlayamaz çünkü üstünde çalıştığı proje veya geliştirdiği kodlar lamer coder seviyesinde kalıyor basit projeler vs doğal olarak diyor ki çok memnunum 3 aydır kullanıyorum vs vs. ben detaylı ve ağır bir proje geliştiriyorum ilk promptta zaten anlaşılıyor teste bile gerek yok kendini claude sanan çinliler direkt batırıyor. claude için api diye bir şey yok test seçenek kendi sitesinden almak. benim şuana kadar sadece forumdan bir kişinin iyi buldum onu kullanıyorum.
tek tavsiyem api satış konularındaki uçuyor kaçıyor öyle iyi böyle iyi memnunum diyenlere aldanmayın demek olur açıkladığım üzere %90'ı çok basit projelerde çalıştıkları için çinlide yapıyor onları.