Valla ben mahvoldum açıkçası, adamlar sunucuyu komple silmiş ne yedek klasörü ne başka bir şey tüm yedekler uçmuş. Kurtarılamıyor da.. Otomatik yedek alıyor diye aylardır manuel yedek de almamıştım siteler 5 ay öncesine falan dönecek. Anamız ağladı deyim yerindeyse Allah'larından bulsunlar ne diyeyim. Benim bu sabah haberim oldu, iş işten çoktan geçmişti.
OVH'den sunucu kiralıyoruz, koca datacenter müşterilerine bir bilgilendirme maili geçmez mi erkenden? Olaylar dün başlamış mesela, dün haberim olsaydı dün reaksiyon gösterirdik. Yazık günah bunca emeğimize. Ben sürekli forumlarda gezip cpanel açığı var mı diye kontrol etmek zorunda mıyım her an?
Bu olay zaten artık iyice tadı tuzu kaçan bu işlerin üstüne tüy dikti. Çer çöp, adı bilinmeyen panel kullansak neyse. Sırf güvenilirliği sebepli cpanel kullanıyoruz başımıza gelene bak. İnanılır gibi değil.
Önlem alan alıyor bende geç gördüm bir baktım bizim hostingin portları kapalı çalıştığım firma güncelleme yapmasına rağmen emin olmadığı için girişleri komple kapatmış en iyisi.