Selamlar değerli R10 üyeleri,
Geliştirmekte olduğum ve Phase 1 aşamasını tamamladığım kapsamlı bir eğitim platformu için piyasa değeri ve fiyatlandırma konusunda fikirlerinize danışmak istiyorum. Proje sıradan bir script değil, tamamen kurumsal mimari ve modern teknolojilerle (Next.js 16 App Router & Django 6) sıfırdan kodlanmış bir SaaS platformudur.
Projenin Öne Çıkan Teknik Detayları:
• Mimari: Backend tarafında Django 6 + DRF, Frontend tarafında Next.js 16 + TypeScript + Tailwind CSS kullanıldı.
• Kimlik Yönetimi: JWT tabanlı güvenli giriş sistemi; Öğretmen, Öğrenci ve Admin rollerine göre yetkilendirme.
• Abonelik & Ödeme: Stripe Checkout entegrasyonu tamamlandı. Abonelik yaşam döngüsü (başlatma, iptal, yenileme vb.) webhooklar üzerinden otomatik yönetiliyor.
• Pazaryeri (Marketplace): Eğitim materyallerinin satışına yönelik CRUD işlemleri ve satın alınan materyallere erişim yetkilendirmesi (MaterialAccess).
• Güvenlik: Materyallerin dışarıdan sızdırılmasını engelleyen korumalı indirme sistemi (DJANGO_SERVE_MEDIA_PUBLIC=0) ve CORS/CSRF güvenlik politikaları.
• Altyapı: Railway (Backend) ve Vercel (Frontend) üzerinde canlı ortamda çalışıyor.
• Diğer Modüller: Canlı dersler, rezervasyon sistemi, blog, etkinlik yönetimi ve topluluk/onaylı içerik modülleri API seviyesinde hazır.
Gelecek Planları (Phase 2):
S3 tabanlı medya depolama (Signed URL), Iyzico entegrasyonu ve otomatik faturalama sistemleri üzerinde çalışılmaktadır.
Sizce bu çapta, her şeyiyle özgün ve ölçeklenebilir bir platformun;
1. Anahtar teslim satış fiyatı ne olmalı?
2. Aylık teknik bakım ve operasyonel destek bedeli piyasada hangi aralıktadır?
3-Sceipt olarak satışa koyarsam ne kadar fiyat vermeliyim ?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler