denemeden bilemeyeceğim için 14 gün trail ile bir kurulum yapıp yorumlarımı yazarım. gerçekten güzel görünüyor. zaten sektörün bu tarz bir yazılıma gerçekten ihtiyacı vardı inşallah uzun süreler hizmet sağlarsınız. tebrik ederim.
tek gördüğüm ilk baştaki kısım ana sitede Türkçe yada diğer dillerin olmaması direk İngilizce ile başlıyoruz tabiki zaman gerekli her şey 1 günde olmuyor
Değerli geri bildirimleriniz için teşekkür ederiz.
Eski ve tecrübeli üyelerden bu tür yapıcı yorumlar almak bizim için gerçekten motive edici ve yol gösterici niteliktedir. Panelica’nın gelişim sürecinde tüm geri bildirimleri dikkatle değerlendiriyor, ekip olarak düzenli şekilde güncellemeler yayınlıyoruz.
Dil desteği tarafında altyapımız hazır olmakla birlikte, son dönemde yoğun şekilde iletilen Docker template talepleri nedeniyle önceliklendirmede geçici bir değişiklik yapılmıştır. Buna rağmen çok dilli yapı için kapsamlı bir inceleme ve iyileştirme sürecini başlatacağız. Ana sayfaya eklediğimiz changelog alanı üzerinden güncellemeleri takip edebilirsiniz.
Ürünü deneyimleyip geri bildirim sağlamanız, stabil ve sürdürülebilir bir ürün ortaya koymamız açısından kritik öneme sahiptir.
demoyu inceledim arayüz güzel görünüyor, kurulum yapıp son kullanıcı deneyiminide tamolarak görmek lazım.
ilk etapta gözüme çarpan nginx conf ları editor aracılıgı ile düzenleyemiyoruz sanırım. en azından bi custom config alanı eklenebilir.
api sistemide iyi görünüyor, geliştirmeye çalıştığım bir projede bir kontrol panelinin apisini kullanarak müşteriye panel göstermeden bir yönetim imkanı sunmayı düşünüyorum, böyle niyetler için api olmazsa olmaz.
kullanıcı deneyimi açısından yedek oluşturma alanında isim girme alanını göremedim butonlar aşağıda olduğu için. bunun yerine seçtigim domainlerin isimlerini kullanıp guruplandırıp veya topluyedek_tarih şeklinde otomatik isimlendirme olsa iyi olurdu isteyen yine kendi isim verir.
https://prnt.sc/lVr05m4CZMhV.
baktım domain düzeyinde nginx conf düzenlenebiliyor ama server düzeyinde özel conf eklenebilse + olabilir.
ek olarak sunucu yönetimini kendi web siteniz üzerinden mi yaptırmayı düşünüyorsunuz ? cyberpanel cloud gibi ?
ek bir öneri olarakta, belli oranda ücretsiz kullanımı sınırsız olarak sunarsanız kullanıcı toplamak için faydasını görebilirsiniz. örneğin 10 domain, ai özelliklerinden faydalanamama gibi gibi.
ana sayfada ram kullanımı %30 oranında görünüyor genelde bu eğer panel yüklendiğinde yükselen değerler ise kullanıcı tarafında olumsuz bir etki bırakıyor, yani en azından bende kaynak tüketimide iyi olmalı panelin.
başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun.
Detaylı ve yapıcı değerlendirmeniz için teşekkür ederiz.
Eski ve tecrübeli üyelerden bu tür yapıcı yorumlar almak bizim için gerçekten motive edici ve yol gösterici niteliktedir.
Nginx konfigürasyon yönetimi tarafında, domain seviyesinde düzenleme mevcut olup server seviyesinde özel konfigürasyon ekleme yeteneği de geliştirme planımıza dahil edilmiştir. Custom config alanı öneriniz ayrıca not edilmiştir.
API tarafı, baştan itibaren “headless yönetim” senaryolarını destekleyecek şekilde konumlandırılmıştır ve bu doğrultuda geliştirmelerimiz devam etmektedir.
Yedekleme (backup) deneyimiyle ilgili olarak; paylaştığınız görselde gözünüzden kaçmış olabilir, ilgili ekranda üst bölümde “backup name” alanı bulunmaktadır ve kullanıcılar manuel isimlendirme yapabilmektedir. Bununla birlikte, önerdiğiniz otomatik isimlendirme (örneğin domain bazlı gruplanmış ya da tarih bazlı) yaklaşımı da kullanıcı deneyimini geliştirecek bir özellik aslında mevcuttur yedekleri otomatik isimlendirir hangi yedekte hangi domainler var dinmaik olarak gösterir, aslında gelişmiş bir yedekleme sistemi mecvut, yedekleme sistemi bizim en önem verdiğimiz özellik aslında panelden daha çok yedeğe özen gösteriyoruz, çünkü kötü bir senaryoda aklımıza ilk gelen şey yedeklerimizdir bunu göz önünde bulundurarak otomatik yedekleme remote storage senkronizasyon hepsi mevcut fakat geri bildirimler ile daha da geliştirmeye açığız.
Kaynak kullanımı konusunda ise demo ortamlarında ölçümlerin zaman zaman yanıltıcı olabildiğini belirtmek isteriz. Minimum sistem gereksinimi 1 CPU / 1.5 GB RAM olmakla birlikte, üretim ortamları için daha yüksek kaynaklar önerilmektedir. Kaynak optimizasyonu geliştirme sürecimizin öncelikli başlıklarından biridir. demo panel docker içerisinde çalışmakta olup asıl kaynak makinannında verilerini göstermektedir, docker kanyak gösterimini izole ortam değilde fiziksel ortamı baz alarak gösteriyor.
Freemium model ve merkezi yönetim yaklaşımıyla ilgili önerileriniz de ayrıca değerlendirme listemize eklenmiştir. Fakat 1 domain ömür boyu seçeneği mevcuttur, docker wordpress git gibi özellikler free sürümde ömür boyu dahildir.
Başarılar hocam, güzel bir proje olduğu belli

Uzun süreli bir serüvenin sonu değil ama ortası.
Nazik temennileriniz için teşekkür ederiz. Panelica’yı uzun vadeli ve sürdürülebilir bir proje olarak konumlandırıyor, gelişimini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. sizide aramızda görmek isteriz.