codeillasoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam dediklerinize %100 katılıyorum ki yukarıda bende onu söyledim Ancak sürekli sunucu şifresi değişiyorsa ana sunucudan müdahale edilmesi gerekmiyor mu?
Selam olsun,

Sorun olduktan sonra kaos yaşanabilir yani sorun yaşanmadan müdahaleler, güncellemeler, güvenlik önlemleri alan kişilerin VDS tercih etmesi lazım gelir yani işin raconu budur.
Olduktan sonra yani patladıktan sonra ortalık karışıyor.

Şimdi empati yapalım

Siz hosting firmasınınız ve bir müşteriniz tüm sorumluluk bana ait diyerek sizden VDS alıyor.
Gerekli güncellemeleri, güvenlik tedbirlerini almıyor ki sorumluluk müşterinizde.
VDS patlıyor ve sürekli sızmalar, sıkıntılar oluyor vs.
Muhtemelen hepimiz gibi müşterinize "Sorumluluk sizde VDS almışsınız ama ne güvenlik yamalarını yapmışsınız, ne uyarıları takip etmişsiniz patlatmışsınız sistemi. Bu sistemi korumak ve güncellemek sizin sorumluluğunuzda, sizin yönettiğiniz ve patlattığınız sistemin hesabını neden bizden soruyorsunuz? Sıfırlayalım verelim isterseniz?" gibi yani bu kadar kaba olmasa bile bu şekilde yazardınız çünkü işin gerçeği bu.

Sizi anlıyorum pek tabi ama patladıktan sonrası çözüm pek kolay olmuyor, mesele patlatmamaktı.