Yıllardır (15 yıla yakındır) Plesk kullanıyorum, maalesef WHM/Cpanel daha iyi ve kapsamlı (ayarları, add-on ları, geliştirmeleri, müdahaleleri, optimizasyonları) olmasına rağmen fiyatından ötürü kullanamıyorum.
Lisanslı panel kullanıcısı olduğum için Plesk ile devam etmek durumundayım, ha bir de Plesk'in bilinçli olarak sürekli TRIAL'i uzatması durumundan ötürü Plesk daha yaygın gibi.
Fakat aylık VDS Lisans maliyesi 3-5 dolara düşse WHM/Cpanel den asla vazgeçmem, kurulumu meşakkatli, uzun, optimizasyonu zor, ayarları çok ince ama WHM/Cpanel üzerine henüz bir panel yapılmadı.
Canı yanan arkadaşlar kızmasınlar ama belki bu vesileyle biraz fiyatları düşer ben de WHM/Cpanel'e geçerim.
Kayıp yaşayan herkese geçmiş olsun, bir sorun oldu diye paneli değiştirmek isteyen arkadaşlara tavsiyem "yedekleme" olacaktır. Bu sorun tüm panellerde yaşanabilir bir şey, siz siz olun doğru dürüst yedekleme sisteminizi kurun.
Benim dandik VDS lerim de dahi anlık, saatlik, günlük hem snap alıyorum hem gunzip yedekleme yapıp one drive ve google üzerinde bunları tutuyorum.