yasinyvuzz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Shopify üzerinde @PayTR; ile tekrarlayan ödeme / abonelik yapısı kurmaya çalışıyorum. PayTR’nin Shopify için hazır ödeme entegrasyonu olduğunu biliyorum; tek seferlik ödemelerde zaten sorun yok.
Benim araştırdığım konu daha çok şu:
Kullanıcı bir kez ödeme yaptıktan sonra, sonraki dönemlerde kayıtlı karttan tekrar tahsilat yapılabilir mi? Yani abonelik / üyelik tarzı bir yapı.

PayTR tarafıyla görüştüğümde, tekrarlayan ödeme için Direkt API + Non3D + kayıtlı kart/token yapısının gerektiği söylendi. Bu kısım teknik olarak mümkün gibi duruyor. Fakat Shopify hazır PayTR entegrasyonunda callback / notification URL tarafında bir kısıt var gibi görünüyor. Standart Shopify PayTR akışı PayTR’nin kendi Shopify endpoint’i üzerinden çalışıyor. Custom backend’e ödeme sonucunu almak istediğimizde burada takılıyoruz.

Bu konuda daha önce deneyimi olan var mı?

Özellikle şunları merak ediyorum:

- Shopify + PayTR ile abonelik / tekrarlayan ödeme kuran oldu mu?
- PayTR Direkt API + kayıtlı kart yapısı Shopify ile pratikte kullanılabiliyor mu?
- Callback URL değiştirilemiyorsa bu iş nasıl çözülüyor?
- Aynı PayTR merchant hesabı üzerinden ilerlenebiliyor mu?
- Yoksa ayrı bir merchant / farklı bir yapı mı gerekiyor?

Proje detayına çok girmeden, doğru teknik yaklaşımı anlamaya çalışıyorum. Daha önce benzer bir şey deneyen veya PayTR/Shopify tarafında tecrübesi olan arkadaşlar yönlendirebilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Shopify altyapısı açık kaynak kodlu bir yapıda olmamasından dolayı standart kurulum dışına çıkılamamaktadır. Bu yüzden Shopify altyapısında iken PayTR tarafında abonelik çözümünü kullanamamaktadır. .