Merhaba, sorum inançlı hocalarıma. Konuyu saptırmaya çalışacak kişiler lütfen cevap yazmasın.

İlk olarak,

Enbiyâ / 47. Ayet "Kıyâmet günü biz adâlet terâzilerini kuracağız da hiç kimseye en küçük bir haksızlık yapılmayacak. Yapılan iş hardal tanesi kadar bile olsa, biz onu getirip mizana koyacağız. Hesap görücü olarak biz yeteriz!"

Arkadaşlar açıkçası daha önce bu konulara çok dikkat etmezdim.

Fakat şunu fark ettim. Eğer ahlaklı bir insansan normalde bir dükkana gidip hırsızlık yapmazsın. Fakat konu internet olunca korsan film, korsan maç vb izleniyor.

Yayınlamaktan bahsetmiyorum. Bu örnekte sadece izleme. Bu sitelerin aylık ziyaretçisi en az 20 milyon. siz hesap edin.

Yayınlamak başlı başına hırsızlık ve kul hakkı iken, izlemek de bence hırsızlıktır. Başkasının emeğini çalmadır.

Fakat aklıma şu takıldı:

İnanıyorsanız ve bunlardan bile en ince ayrıntısına kadar hesap vereceğiz diyorsak internette yapılan iyilikler ve sevaplarında karşılığı olması gerekiyor o zaman. Ayette yazdığı gibi. "Yapılan iş hardal tanesi kadar bile "

Örnek olarak, ben internette çok kişinin mağdur olduğu, dolandırıldığı bir sektörü insanlara ücretsiz olarak sunacağım. Amacım insanlar diğer sitelere girip dolandırılmasını engellemek. Ve iyilik, sevap konuları.

Bakara 2:148
“... Öyleyse hayırlı işlerde yarışın (فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرَاتِ / fastabiqul khayrât). ...”
Sizce yanlış mı düşünüyorum. Sizin düşünceniz nedir