Çok değişik bir topluluğuz, bir yanda Menderes Türel kimdir bilmeden Antalya'yı 25 yıldır Chp yönetiyor diyen, bir yanda Chp'nin Somali ve Sudan vizyonu yok diyen, bir yanda belediyenin o partide olmasıyla yönetebileceğini sanıp merkezi yönetimden ve yerel yönetimlerin engellenmesinden haberi olmayan tipler, bir yanda teknoloji forumunda bu kadar iktidar savunan varsa tekrar seçilirler derken başka tarafta teknoloji forumunda bu kadar Chp'yi savunan görmenin tuhaf olduğunu düşünen yani her kesimden insan bir araya gelmiş farklı görüşlere şaşırıyor şaka gibi. İnsanlar oy verirken dur Muhittin 2. metresi yapsın diye oy vermiyor, bireyleri partilerden ideolojilerden ayırmak gerekir, oy veren kurucu değerler için, Cumhuriyetin savunulması için, demokrasi için, liyakat için, Atatürk'ün ilke ve inkilapları için oy veriyor, ikisi metres yapmış üçü yolsuzluk yapmış diye partiye veya memlekete küsmek olmayacağı gibi tescilli hrsız Melih Gökçek kendi partilileri tarafından Ankara'yı parsel parsel satmakla suçlanmadı mı? Başkası suçlasa hadi uyduruyor de geç, Bülent Arınç gibiler suçlamadı mı onu söyleyin ben mi yanlış hatırlıyorum? Tek kitaba sığmadı, Murat Ağırel bu yolsuzluklar için birden fazla kitap yazmadı mı?

Sorun bu işte, malum iktidarın hrsızı ceza almazken muhalefetin masumu bile içeride, bunlar normal geliyorsa bir şey diyemeyeceğim. Önceki seçimlerde tek Chp'li belediye başkanı görevden alınıp tutuklanmazdı, o zamanlar herkes namusluydu şimdi mi namussuz oldular? Dem partililer ne oldu? Bundan önceki istisnasız her seçimde birer birer belediyeleri terör gerekçesi ile ellerinden alınıp koca memlekette tek belde belediyesi kalmayıncaya kadar görevden uzaklaştırılırken bu dönem belediyeleri sapa sağlam ellerinde, ne oldu? Terörden vazgeçip birden bire terörün finansmanı vs. her şeyden vazgeçtiler uslu bir çocuk olup şirinleri mi görmeye karar verdiler? Chp ve Dem yer değiştirdi alo, görmüyor musunuz? İdeolojik sebeplerle yanlışı savunmakta hata umarım farkına varırsınız. Partisi hata yaptığında evet benim partim hata yapmıştır diyen insanları özledim. Mesele Chp içinden hrsız veya tacizci, yolsuz çıktığında Chp bu kişileri partiden atıyor mu? Görevden uzaklaştırıyor mu? Mesele bu, kendi adamı da olsa haksızlığa susuyor mu, ses çıkarıyor mu bunu görmek önemli. Yoksa milyonlarca hatta onlarca milyon Chp li var, topluca kimse hepsine kefil olamaz. Kaldı ki Chp'liler içerisinde eğitim seviyesi, ikinci dil bilme seviyeleri çok yüksekken suç en alt düzeydedir orası sanıyorum herkesin malumu, boşuna eğitim seviyesi arttıkça oyumuz azalıyor demedi iktidar. Neyse, Chp içinden çıkan kötü niyetli kişileri uzaklaştıracak mı demiştik çünkü iktidar bunu yapmıyor, Melih Gökçek ve çok daha ileri düzey prof soyguncular korunuyor mu? Evet, o tarafta hrsız bile benim hrsızım zihniyeti var en azından bir tarafın düzelmeyeceğinden eminiz.