Merhabalar, forum veya forum dışı pek çok api alıyorum. Bunları nokta atışı anlamak arka planda çok mümkün değil. Nerden aldığımı söylemeden bir örnek paylaşacağım.
Windsurf üzerinden 4.7 kullanarak yaptığım bir arayüz o kadar kusursuzdu ki işte bu 4.7 diyebiliyorum.
Ama benzer bir arayüzü 4.7 diye aldığım api aracılığıyla yaptırdığım zaman (aşağıda) hayatımda gördüğüm en kötü arayüzü oluşturdu diyebilirim.
Arayüzün dosyalarını birkaç tane yapay zekaya tarattım, ortak görüşleri bunun sonnet 3.5 ile yapıldığı yönünde. Kesinlikle inanıyorum.
Tamam zaten kimse düşük bütçe ile orjinal 4.7 kullanmayı dürüst şekilde beklemesin artık yeni token politikaları doğrultusunda.
Ama o zaman bize 4.7 olarak satmayın 4.5 bile olsa onu bilsek ona göre alırız zaten. Ya da söyleyin bu sonnet 3.5 deyin yine alan olur çoğu kişinin bütçesi belli yine alınabilir.
Ya api tedariği sağlayan kişilerin çoğuna bilgisizlikleri nedeniyle bunu 4.7 olarak sağlıyorlar kendileri de bilmiyor (çok ihtimal vermiyorum) ya da bile bile insanları kandırmaya yönelik bir ağ kurulmuş. Tespiti çok mümkün değil yine insanllar göz göre göre böyle kandırılmamalı.
Artık sorunsuz kullanmanın ve doğru şekilde kullanmanın tek yolu ide ile idenin orjinal paketleri kapsamında verdiği limit dahilinde.
Yani windsurf pro alırsanız belirli bir limit dahilinde gerçek opus kullanailirsiniz. Ama api alıp roocode, cline vb ara api yöntemleri kullanırsanız %100 sahte model kullanacaksınız artık bunun önüne geçilemez gibi.