Selamlar,
Uçakta sizin astımınızı tetikleyebilecek etkenlerden biri havanın kuru olması. İlaçlarınızı bagaja değil yanınıza alırsanız, yolculuk boyunca sıvı alımına dikkat ederseniz hiçbir şey olmaz bence.
Ama olursa da uçağın içerisinde ilk yardım kitleri var, oksijen desteği de sağlayabiliyorlar diye biliyorum. Hostesler keza ilk yardım eğitimi alıyor. Sadece panik atak kısmını bilemeyeceğim, o kısım için daha önce içmediğiniz bir ilacı içmenizi önermem. Çünkü onların da yan etkisi olabiliyor ve bazıları solunumu yavaşlatıyor.
Hosteslerede aslında binerken söylemem gerek diye düşünüyorum olası bi durumda oksijen maskesi iş görür gibi
Heyecan veya panik yapmanıza çok gerek yok eğer cepte taşınan astım spreyi nefesinizi yeteri kadar açıyorsa yanınızda olsun yeter. Ben defalarca uçağa bindim her hangi bir sorun yaşamadım/ilaç kullanmadım astım/bronşektazi hastasıyım ve bundan dolayı akciğer nakli bekliyorum düşünün

ona rağmen bende ters bir etki yapmadıysa sizde de yapmaz muhtemelen. Tabi ki yine de bir doktorunuza danışmanız çok daha iyi olacaktır.
vallahi uçak fobim var evet tetiklerse o tetikler sadece diye düşünüyorum. Taşınabilir spreylerden de foster kullanıyorum ama valla etkisi varmııı yokmu pek çözemedim. Bi anda açmıyor tabi. Ha daha kuvvetlisi varsa bilemiyorum doktora sormam lazım.
Bu dönemlerde boğazımda sürekli yumru gibi kalıyor. Su içince de rahatlıyorum. Anlaşılan bol bol su içicem uçuş sürecinde