pale100 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapay zeka bu kadar gelişmeden önce script istekleri kategorisinde 3-5 kişi veya Max 10 kişi teklif iletirdi konuya şimdi 50 kişi mesaj atıyor, 130 adet teklif yorumu iletilen konu bile gördü bu gözler artık sektör resmen ucuzcu pazarına döndü bir fiyat veriyorsun yapay zekaya yaptırırım daha ucuza gelir diyor alıcı 😀
Birkaç proje inceledim full bu vibe coding ile yapılan. Açıkçası her şey birbirine girmiş sıfır optimize sadece yapılmak için yapılmış gibiydi. Galiba yazan arkadaş sıfır bilgi ile yazdırmıştı

rafygraph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir tasarımcı olarak söylüyorum tasarım işi bitmiştir. ChatGPT son noktayı maalesef koydu gelecek seneler nasıl bir hale gelir düşünmek bile istemiyorum normalde 1 saatte yapacağım tasarımları düzgün promptlar ile 4-5 dakikada hallediyorum. ( not : kendi işlerimde, müşterilerim için AI kullanıyorsam mutlaka belirtiyorum yanlışlıkla işleri patlatmayalım )

Tabi bu tasarımlarda sorunları görmek ve düzelttirmek bir tasarımcı gözü yine istiyor ama dediğiniz gibi bilmeyen adamlar işin içine girince ortaya bir şeyler koydukkarini sadece sanıyorlar.

yazılım için de oyle ben yine sistemin temel taşlarını yazılımcı arkadaşlara yaptırıp kendi istediğim ufak tefek modülleri Claude a yaptırıyorum.
Valla hocam tasarımcıların işi elinden gidecek gibi, en basit tasarımı vs. gemini chatgpt tek tuşla hallediyor. Ama özgünlük vs. dersen pek yok, o senin yaratıcılığına kalmış oluyor. Yoksa ai kendi kafasında belirli şablonlar var onun üstüne yapıyor.

Adwops adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla tren kaçmadan binmek lazım. Şu an boş duracak vakit yok, herkes bir şekilde uygulama geliştirdi ve para kazanmaya başladı. Yıllardır hep mobil uygulama hevesim vardı, şimdi bu saatte çok güzel oyun kodluyorum, o kadar hoşuma gidiyor ki uyumak istemiyorum.
Valla hep aklımda olan bir türlü girişmeye cesaret edemediğim AI Learning projem vardı. mevcutta 1.3TB civarında araç beyin verisini analiz ederek full otonom şekilde tune işlemleri yaptırmak gibi birşey tasarlıyorum hocam. bakalım 2 haftadır laptop başından kalkamıyorum sürekli müdahele ediyorum