Sektörün asla geri dönüşü olmayacak şekilde değiştiğine inanıyorum. Ancak şunu da düşünmeden edemiyorum; Yapay zeka şirketlerinin şu an için kar edemediği saklanmayan bir gerçek olarak yüzümüze çarpıyor.

İlerleyen süreçte model fiyatlarında belirgin ve can yakıcı artışlar göreceğimizi düşünüyorum. Bu da ister istemez sektörün tekrardan insan gücüyle devam etmeye çalışmasına sebep olacaktır diye düşünüyorum. Maliyetler düşürülmediği sürece bu böyle ilerleyecektir bence. Maliyeti düşürmek için modelin gücünden feragat ediliyor. bu da yanlış sonuçlarla beraber halisülasyon doğuruyor. Hardware olarak sıçrama yapılması gerekiyor. Bu da yine model fiyatlarının artışına sebep olacaktır bana göre.

Basit bir div ortalama için bile (mx-auto ya da flex vs.) prompt yazmaya başlayanlar görüyorum. İşin daha da kötüsü, sadece model operatörlüğü yaparak, "şunu şöyle yap" "şurada hata var" şeklinde yazılım geliştirmeyi öğrenenler ve yapanlar var. İlerleyen süreçte bunlar insanların başına çok dert açacaktır. Baştan aşağı bir projeyi yapay zekaya yaptırıp, "güvenlik açıklarını tara ve düzelt, bugları tespit et ve temizle, hata yapma" şeklinde mimler ortaya çıktı, ama bunlar sadece şakadan ibaret değil.

Yani işin özü, maliyetler düşmedikçe sürdürülebilir değil. En büyük sıkıntıysa bu şirketlere ne kadar güvenebiliriz? Basit bir landing page yapmak bir yana dursun, daha kompleks işlerde, modellerin bilerek yanlış yapmasını sağlayarak daha fazla ödeme yapmamızı sağlamaması için ellerinde hiçbir sebep yok diye düşünüyorum