Selamlar,

Geçen gün de konunuzu görmüştüm. Strese girecek bir durum yok, kimse ile tanışmak zorunda da değilsiniz aslına bakarsanız. Hatta tam aksine yalnız olmak sınava odaklanma sürecinde daha iyi bile sayılabilir. Önceki konunuzdan çok da sosyal olmayan birisiydiniz diye hatırlıyorum. Bu durumda krizi fırsata çevirmek sizin elinizde, bunu değerlendirmeye çalışın.

Arkadaşlar, dostlar her şey gelip geçiyor. Hayatınızda kalıcı olan tek şey ve kişi kendinizsiniz, bunu hiçbir zaman unutmayın. Yarın bir gün muhtemelen keşke arkadaş edinseydim diye pişman olmazsınz fakat arkadaşları nedeniyle sınav kazanamayan, hedeflerine ulaşamayan ne yazık ki çok fazla öğrencim var. İnsan kendi başına gelmeden anlayamıyor maalesef. Onlar da benim gibi sınava çalışıyor diye düşünebilirsiniz, haklı bir düşünce de sayılabilir fakat işin özüne indiğiniz zaman durum ne yazık ki tam olarak öyle değil.

Bu tür durumlar için psikiyatrik destek alabilirsiniz. Etrafınızdakiler ne der düşüncesi olabilir, bu düşüncenin de ister istemez haklılık payı var. Fakat konunun başında dediğim gibi her şeyden ve herkesten önce kendi hayatınıza odaklanmak durumundasınız.

Ekmek parası bir şekilde kazanılır elbette fakat nerede ve ne şekilde kazanacağınızı seçmek sizin ve bu sınavda göstereceğiniz başarının elinde.

Sevgiler, saygılar.