Yani sayısal olarak birbirlerine çok yakın gibi duruyor bu iki model ama mesela GPT 5.4 'de Opus 4.6'ya çok yakın görünüyor fakat büyük bir projenin içinde farklı dosyalarda parçaları olan ve database'i de işin içine katan bir prompt verdiğimde GPT 5.4'le savaş veriyorum doğru sonuca ulaşmak için ama Opus 4.6 neredeyse tekte istediğimi yapıyor. Hal böyleyken gpt bu saçmalıktayken kimi mimi kim bilir ne haldedir, macera aramayalım diyip yine claude serisinde kalıyorum.
İmkansız
Selamlar,
GLM 5.1 kadar denemedim açıkçası ancak Opus halen çok ileride şu anki AI kodlama sıralamalarında her zaman Opus önde devamında GPT ve Gemini sonra da Kimi geliyor. Opus kullandıktan sonra daha düşük bir modelden keyif almanız neredeyse imkansız ancak her işi Claude'a yaptırmak yerine Kimi gibi modellere şans vermenin yardımı çok olur.
(Denemek isterseniz bu model için API sağlayabilirim, kendiniz sonuca bakabilirsiniz.)
Claude'un tokenları su gibi içmesi de bu kadar iyi sonuç vermesindeki etken olabilir diye düşünüyorum. Evet kesinlikle en iyi kodlama modeli Opus 4.7 şu anda ama maalesef özellikle 20 dolarlık pro paketini alıp tavsiye edilen Opus 4.7 xhigh modeli ile ilerlemek için günler geçirmek gerekiyor.
Ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Performans okey ama Fiyat/performans olarak geride kalıyor.
He diyenler var, efendim herşeye opus kullanmayın Sonnet var.
Tamam da aynı sonucu sonnet ile alamıyoruz. Hata alınca tekrar aynısını düzeltmek için tekrar kullanmak gerekiyor. Bu sefer token maliyeti üzerine zaman maliyeti yükleniyor.
"Arada compact yapın, clear yapın, rewind edin" vs. vs. yok, ne yaparsak yapalım token yetişmiyor.
GPT 5.5'i codex ile dün denedim ve hatırı sayılır işleri bana aynı saat içinde tamamladı ve sundu. Tasarım konusunda gemini ve claude kadar iyi iş çıkarmasa da kodlama olayında şu an iyi.
aynı değil kesinlikle ama işe göre değişir frontend'de opus daha iyi o kesin.
frontend için opus kullanıp
backend geliştirirken kimi kullanabilirsin amaa bilemiyorum claude çok cıvıttı çok pahalı gereksiz pahalı 2 mesajda 20 dolarlık paketin 5 saatlik kotası bitiyor.
Selamlar.
Dünden beri aktif olarak kullanıyorum, ilk izlenimlerim genel olarak başarılı, bir opus 4.7 olmasada 4.6 muadili diyebilirim, ide tarafında vscode eklentisi olarak kullanılıyor, ide bana bir tık karışık geldi, ancak sonrasında çözdüm, ide yerine cli de kullanabilirsiniz, kimi paketi satın aldığınızda haftalık ve 5 saatlik limitleriniz oluyor, 5 saatte 1 kotanız yenileniyor, ve haftalık limitte aynı şekilde yenilenmekte.
Tasarımsal olarak pek deneme yapmasamda backend tarafında başarılı buldum açıkcası opus 4.6 alternatifi diyebilirim ancak burda kritik nokta yanıt olarak 4.6 kadar hızlı değil, bir tık yavaş, yine de başarılı, denemenizi öneririm.