bu kadar da hızlı biteceğini hiç düşünmedim bide 24 dolar para verdim. en azından biraz kullansaydım tamamen pişmanlık planımı iptal ettirip chareback açacağım
Claude kullanım geçmişini kanıt olarak sunup "dostane dolandırıcılık" olarak yapılan itirazınızı %99 kazanır.
Hatta tekrar ödeme yapmamanız için sizi kara listeye alır. Kullandıkları merkezi bir sistem varsa, (globalde girişimler var) birçok firma tarafından engellenir/ödeme yapamazsınız.
20$'lık paketin limiti zaten az, claude sonnet4.6 (284k token) kullanmayı deneyin. Youtube'da araştırın claude mem gibi hafıza yöneten pluginler var. Sürekli codebase indexlemekten kaçının.
Not: stripe gibi altyapılarda ters ibraz geldiğinde firmaya (20$/20€/20£) gibi ceza kesilir. İtiraz ettiklerinde tekrardan 20$ ödenir ve itiraz kazanılırsa ikinci ödenen iade alınır.
Eğer firma itirazı kaybederse 20+20 olmak üzere 40$ zarar + müşteri iade süreci olur.
Firmalarda bu süreci yaşamamak için havuz oluşturan girişimleri kullanır. Eğer haksız yere birden fazla ters ibraz ile iade aldıysanız email, ip, kart son hanesi gibi birçok bilgi ile eşleştirme yapılmaya çalışılır ve bu havuzu kullanan firmalar tarafından ödemeniz reddedilir.