Merhaba değerli forum üyeleri,

Hosting konusunda ciddi bir kararsızlık yaşıyorum ve tecrübeli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Geliştirdiğim yazılım gereği Türkiye lokasyonlu bir sunucu kullanma zorunluluğum bulunuyor. Ancak araştırma yaptıkça piyasada oldukça fazla kafa karıştırıcı durumla karşılaşıyorum.

Örneğin bazı firmalar aslında kendi altyapısına sahip olmayıp başka veri merkezlerinden hizmet alıp yeniden satıyor. Bazıları "Tier III veri merkezi" gibi ifadeler kullanıyor ancak bu doğrudan kendi altyapı kalitesini yansıtmıyor. Bazı sağlayıcılarda ise "10 Gbps" gibi değerler öne çıkarılıyor fakat pratikte kullanıcıya verilen hız çok daha düşük (örneğin 100 Mbps gibi). Ayrıca donanım tarafında da eski nesil işlemciler yüksek fiyatlarla sunulabiliyor.

Bu nedenle gerçekten güvenilir, şeffaf ve teknik olarak güçlü bir sağlayıcı bulmakta zorlanıyorum.

Aradığım sistemin kullanım amacı:
- WebRTC (TURN) sunucusu

Dolayısıyla özellikle network kalitesi ve stabilite benim için en kritik konu.

İhtiyaçlarım:

• 4 vCPU
  • 8 GB RAM
  • 50-100 GB SSD
  • Gerçek 1 Gbps port (sürekli kullanımda hız düşümü olmamalı)
  • Aylık en az 50 TB trafik (tercihen limitsiz, adil kullanım olmadan)
  • UDP açık olmalı
  • DDoS koruması bulunmalı
  • Türkiye lokasyon
  • Düşük jitter ve iyi peering
Bu noktada VPS mi yoksa dedicated sunucu mu tercih etmeliyim, bu konuda da kararsızım. Fiyat/performans dengesi de önemli olduğu için önerilerinizi özellikle bu açıdan da duymak isterim.

Gerçekten kendi altyapısı olan, uzun süredir hizmet veren ve mümkünse kurumsal seviyede güven veren firmalar hakkında öneri paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.