Bak güzel kardeşim, içim cız etti ama sana pembe yalanlar söylemeyeceğim.
Arkandan ailecek pusu kurmuş bayramdan beri sana rol yapmış birine bungalov baksak barışır mıyız diyorsun. Üstadım, sen yangına gül suyuyla gidiyorsun amaa o ateş seni sadece yakar. Boş gebelik falan evet travmadır ama Sırf onu affetmek ıcın kendıne soyledıgın yalanlardan ibaret hiçbir acı bir insanı eşine karşı gizli planlar yapmaya itmez. Bu işin psikolojiyle falan alakası kalmamış, bu kadın seni kafasında tamamen bitirmiş. Sen ise hala rüyamda gördüm ağladım diyorsun, Ağlarsın insansın ama bunu ona hissettirdiğin an o kadının gözünde erkek değil, sadece acınacak bir figür olursun.
Kadınlar, ne yaparsa yapsın gitmeyeceğine emin olduğu elinin altındaki erkeğe saygı duymazlar. Sen ne yapsan da bekliyorum dedikçe o seni daha çok eziyor. Senin ona vicdanen yapamayacağın herşeyi sana yapma potansiyeline sahip çünkü bunu sana arkandan aylarca iş çevirerek zaten ispatlamış kurgulamış. Bunu yapan neler yapmaz ne kadar potansiyele sahiptir bi onu düşün sen.
O bungalov bahsini felan sil kafandan hemen kapat. Gel, alayım, dön kelimelerini lugatından sil. O seni hayatından bu kadar kolay çıkarabiliyorsa sen de ona sensizliğin ne olduğunu göstereceksin. Aramayı sormayı ikna etmeye çalışmayı acilen bırak. Yalvarmak sadece onun iyi ki bırakmışım demesine sebep olur.
Kendi işine gücüne, onuruna odaklan. Eğer o kadında zerre pişmanlık uyanacaksa bu senin yalvarmanla değil, senin dik duruşunla ve sensiz ne kadar dimdik durduğunu görmesiyle olur. Arkandan oyun kuran bir yapıyla zaten bir ömür geçmezdi, belki de verilmiş sadakan varmış. Silkelen ve kendine gel kimse vazgeçilmez değildir bunu önce kendine kanıtla.
Son olarak birgün evine dönecekse bile sen yalvarırsan asla dönmez. Sen dik durursan dönme ihtimali daha çok inan bana, Ama şunu sor kendine bu kadınla aynı yastığa tekrar baş koysan nasıl guveneceksın ve arkandan gene birşeyler çevirmediğinden nasıl emin olacaksın. İş için evden cıktıgında aklın hep evinde kalacak hiç bir zaman artık ona tam anlamıyla güvenemeyeceksin. Bak nokta yazsa kapısında köle olacak kıvama getirmiş seni, Sence onun gozunde sen ne tur bı erkeksın veya o senı neye değişti bunları dusunmenı ıstiyorum, Lütfen kendine dürüst ol kendine yalan soyleme suan o cektıgın ızdırabı cok ınsan cektı ve geçiyo 1 2 hafta sonra cok daha az acıyacak yukarıda avukat arkadaşların yazdıgını muhakkak dıkkate al. Biri çıkar karşına yeni biri belki seni çok çok sever belkide bugünlere bakıp bu konuya tekrar bakıp ulan ne aptalmışım felan dersin. Tam olarak karşındakının yaptıgı gıbı sende gecmıse sungerı cekıp gelecegı dusunmeye başla. İnan bana senin gücünü gördüğünde dahi pişman olmaya başlayacaktır.