FrknYLMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar risk her zaman, her durumda vardır. İnsan sağlığı konusunda hiç bir risk göz ardı edilmez ve her zaman bilgilendirilir. Makinenin yeterli hava akışını sağlayamaması gibi bir durum söz konusu değildir. Muhtemelen yeterli imkanlar yoktur ve size basite indirgeyerek söylüyorlardır. Şuanda modern anestezi cihazlarının hepsinde yetişkin, çocuk ayırt etmeden güvenilir bir havalandırma sağlanabilir. Eğer "AMS" olarak nitelendirdiğimiz çok eski cihazlar varsa, onlar artık özellikle çocuk anestezisinde güvenilir kabul edilmeyebilir. (Kaldı ki ben meslek hayatım boyunca bazı yerlerde AMS gördüm) Burada durum biraz daha spesifik olabilir. Kızınızın operasyonu için "Magil Pens" denilen bir ekipman gereklidir mesela. Entübasyon tüpü spiralli tercih edilmelidir. Monitörler dahil olmak üzere tansiyon manşonuna kadar çocuk ekipmanlarıyla değiştirilmesi gerekir. Olay anestezi cihazı değil yani farklı ekipmanlardır muhtemelen. Anestezi teknolojileri şuanda eskisi gibi değil. Kulaktan kulağa yayılan birçok yan etki ya efsane niteliğinde ya da eskiden gerçek olsa bile şuanda geçerli değil. Yani genel olarak anesteziden yana birçok donanımlı, büyük hastanede sorun yaşamazsınız. Burada sizin almanız gereken karar gerçekten çocuğunuzun bu ameliyata şuanda ihtiyacı var mı? Yoksa büyümesini bekleyebilecek bir sorundan mı bahsediyoruz.
Hocam çok güzel yazmışsınız zaman ayırdığınız için ayrıca çok teşekkür ederim.

Kızım gece 4te uyanıp diş ağrıyor diye ağlıyor biz geçecek diyoruz ve geçmiyor anne/baba diyor gerisini siz düşünün Duygusal olarak düşünüyorum kesinlikle ihtiyacı var. Cihaz galiba eski AMS dediğiniz cihaz bile olabilir emin değilim bunu mutlaka soracağım yarın. Bu ekipmanları ben alsam versem durumda bir değişiklik olur mu? 1000-2000₺ lik cihazlar gibi duruyor en fazla.